23.8 C
Athens

Ο μάγος του Οζ!

Εκπληκτικά πράγματα από τον Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης, όμως ο αγώνας είναι διαφορετική υπόθεση…

Σοκ; Ψυχρολουσία; Αιφνιδιασμός; Πείτε το όπως θέλετε. Η ουσία είναι πως αυτό που έκανε ο Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Σιγκαπούρης ήταν από… άλλον πλανήτη. Ούτε σε σενάριο δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί ο γύρος που έκανε στο ξεκίνημα του Q3 ο Βρετανός, κατακτώντας την 79η pole position της καριέρας του. Και μάλιστα σε μία πίστα που (θεωρητικά) ταιριάζει περισσότερο στη Red Bull, ενώ στις ελεύθερες δοκιμές η Ferrari έδειξε πως ήταν μακράν η ταχύτερη.

Είναι μερικές φορές που απορεί κανείς με τον τρόπο με τον οποίον ο Χάμιλτον κάνει κάποια πράγματα να μοιάζουν τόσο μα τόσο εύκολα. ΚΙ ομολογουμένως ο Βρετανός της Mercedes κατάφερε να κάνει τον ορισμό του αλάνθαστου γύρου στη νυχτερινή Σιγκαπούρη, παίρνοντας τη… μπουκιά από το στόμα όλων όσοι προσδοκούσαν πως θα κυριαρχούσαν απόλυτα στη διαδικασία. Δηλαδή της Ferrari και (δε δεύτερη μοίρα) της Red Bull.

Βέβαια ο αγώνας είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ειδικά στη Σιγκαπούρη. Δεν είναι μόνον ότι και στους δέκα αγώνες που έχουν διεξαχθεί από το 2008 κι ένθεν στη Μαρίνα Μπέι, το αυτοκίνητο ασφαλείας έδινε πάντοτε το «παρών». Όσο το ότι μόλις τρεις φορές ο poleman ήταν αυτός που στο τέλος της ημέρας (κυριολεκτικά!) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Υπό τούτο το πρίσμα ο Χάμιλτον θα πρέπει να έχει τα μάτια του… δεκατέσσερα, μιας και η διαδικασία της εκκίνησης του αγώνα μόνον εύκολη δεν θα είναι γι’ αυτόν. Με Φερστάπεν δίπλα και Φέτελ ακριβώς από πίσω, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κι είναι δεδομένο πως αμφότεροι οι προαναφερθέντες θα… ορμήσουν στον Χάμιλτον, ώστε να μην τον αφήσουν να στρίψει πρώτος στην αριστερή στροφή μετά την εκκίνηση.

Εν αναμονή ενός συναρπαστικού αγώνα, λοιπόν…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς