18.6 C
Athens

Επιμένει η ΚΕΔ: «Με Έλληνες διαιτητές το φετινό πρωτάθλημα, ξένοι μόνο όπου είναι δυνατόν»

Από την πρόθεση στην οριστική απόφαση: Μπαλτάκος και Μπένετ τινάζουν από πολύ νωρίς το πρωτάθλημα της Super League στον... αέρα ξεκαθαρίζοντας πως στα περισσότερα παιχνίδια (όπως και τα ντέρμπι) θα σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔ ξεκαθάρισε πως τη φετινή σεζόν στη Super League θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές στα περισσότερα παιχνίδια και στα ντέρμπι, αφήνοντας ένα «παράθυρο» για ξένους «όπου είναι δυνατόν».

Από την πρόθεση στην οριστική απόφαση: Μπαλτάκος και Μπένετ τινάζουν από πολύ νωρίς το πρωτάθλημα της Super League στον… αέρα ξεκαθαρίζοντας πως στα περισσότερα παιχνίδια (όπως και τα ντέρμπι) θα σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές.

Σημειώνεται δε ότι αυτή η απόφαση προήλθε μετά τη στάση της UEFA να αποσύρει τη στήριξή της κι ως εκ τούτου την αποστολή ξένων διαιτητών στο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν τα πρώτα ντέρμπι στη σεζόν σε Τούμπα (ΠΑΟΚ – Άρης) και OPAP Arena (ΑΕΚ – Ολυμπιακός), με τη στάση των Ερυθρολεύκων να είναι ξεκάθαρη στο σενάριο που οριστεί ο Σιδηρόπουλος ή άλλος Έλληνας διαιτητής στην κυριακάτικη αναμέτρηση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΕΔ/ΕΠΟ στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».

Ξεκάθαρο μήνυμα Καραπαπά σε Μπαλτάκο: «Θα βάλουμε εμείς λουκέτο αν δεν αλλάξεις, κανένα ντέρμπι με διαιτητή Σιδηρόπουλο»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς