19.9 C
Athens

Μεντβέντεφ – Τζόκοβιτς 0-3: Θρυλικός Νόλε και στην Αμερική, 24ος τίτλος Grand Slam και συνεχίζει ακάθεκτος!

Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας λύγισε με 3-0 σετ την αντίσταση του Ντανίιλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε τον 24ο τίτλο Grand Slam της τεράστιας καριέρας του μπροστά σε αποθέωση από το κοινό της Αμερικής

Αυτόν τον Σέρβο ποιος θα τον σταματήσει; Ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον, σήκωσε ένα ακόμη Grand Slam τρόπαιο στην Αμερική και το US Open και απέδειξε ότι όσο μένει στα κορτ, τόσο θα ακυρώνει τις ελπίδες των άλλων για διάκριση.

Μετά από έναν άκρως ποιοτικό τελικό κόντρα στον αξιόμαχο Ντανίιλ Μεντβέντεφ, ο Σέρβος πρωταθλητής πήρε τη νίκη με πολύ ιδρώτα (παρά το 3-0) και ανέβηκε στην κορυφή του US Open, πανηγυρίζοντας αυτή τη νέα του επιτυχία με μπλουζάκι αφιερωμένο στον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ.

Ο Σέρβος σταρ του τένις ήταν πραγματικά αλάνθαστος και επικράτησε με 3-0, 6-3, 7-6 (5), 6-3. Αυτός ήταν ο 24ος Gram Slam τίτλος για τον Τζόκοβιτς που συνεχίζει να γράφει ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πορεία που είχε διαγράψει στον χώρο η σπουδαία Μάρκγαρετ Κορτ.

Στον αγώνα ο Ρώσος μπόρεσε να αντισταθεί μόλις στο δεύτερο σετ, που διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά, κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να απειλήσει τον Τζόκοβιτς.

Με αυτό το τρόπαιο ο Σέρβος τενίστας θα επιστρέψει στην πρώτη θέση του ράκινγκ λιστ μετά από τρεις μήνες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς