17.7 C
Athens

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Το διασκέδασε κόντρα στην τρίτη πιο αδύναμη ομάδα της Ευρώπης (vid)

Με δυο γκολ του Μαυροπάνου, άλλα δυο του Μασούρα και ένα του Πέλκα, η εθνική ξέσπασε σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης έχοντας στρέψει ήδη το βλέμμα στα πλέι οφ του Nations League

Η κακή εικόνα της εθνικής απέναντι στην Ολλανδία δεν μπορεί να σβηστεί εύκολα ειδικά όταν γνωρίζει πως πλέον δεν κρατά την τύχη στα χέρια της για απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Euro μέσα από τα προκριματικά. Η Ιρλανδία δεν έκανε χατίρι στην Ελλάδα στο Έιρε (ηττήθηκε με 1-2 από την Ολλανδία) κι έτσι η γαλανόλευκη μετά την άνετη νίκη της με 5-0 απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ δεν άλλαξε τα δεδομένα.

 

Η Ελλάδα έφτασε τους 9 βαθμούς – όσους έχει και η Ολλανδία σε τέσσερα παιχνίδια – και θα χρειαστεί υπέρβαση για να βρεθεί στα τελικά του Euro αν δεν θέλει να περιμένει τα προκριματικά του Nations League.

Προφανώς και η αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ (3η πιο αδύναμη ομάδα της Ευρώπης πάνω από το Σαν Μαρίνο και το Λιχτενστάιν) στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν επιδέχεται κριτικής, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε τελική προσπάθεια, ούτε κατοχή της μπάλας και δεν πέρασαν καν τη μεσαία γραμμή με τον Βλαχοδήμο να απολαμβάνει τη… μοναξιά κάτω από τα δοκάρια του. Η εθνική αντιμετώπισε με χαλαρότητα τον αγώνα, δοκίμασε πολλά σουτ εκτός περιοχής (αρκετά άστοχα), είχε πάνω από 70% κατοχή μπάλας και βρήκε το γκολ από το 9′.

Από γέμισμα του Μπουχαλάκη στα αριστερά, ο Γιαννούλης έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στην περιοχή για τον Φούντα που δεν νίκησε με τη μία τον τερματοφύλακα αλλά το έκανε ο Πέλκας που ακολούθησε τη φάση και με… τσαφ έγραψε το 1-0.

 

Στο 23′, ο Πέλκας έγινε δημιουργός το 2-0 όταν εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά κι ο Μαυροπάνος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Το ωραίο γκολ του Φούντα στο 37′ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, ενώ στο 51′ ο Πέλκας σημάδεψε το δοκάρι.

Το τρίτο γκολ ήρθε στο 70′ όταν από κλέψιμο του Μασούρα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφυγε τετ α τετ και πλάσαρε υποδειγματικά για να διευρύνει το προβάδισμα της εθνικής.

 

Οι αλλαγές έγιναν από τον Πογέτ, αλλά η εθνική βρήκε άλλα δύο γκολ ως το τέλος. Στο 83′ ο Μαυροπάνος αξιοποίησε τη σέντρα του Μπακασέτα για να πετύχει το 4-0 και στις καθυστερήσεις ο Μασούρας μετά από κάθετη πάσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 5-0

Σκόρερ: 9′ Πέλκας, 23′, 82′ Μαυροπάνος, 70′, 90+1′ Μασούρας

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Λουκγιάντσουκας (ΛΙΘ)

Κίτρινες: – / Πόσο

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (84′ Χατζηγιοβάνης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (69′ Παπανικολάου), Πέλκας (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Φούντας (68′ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης)

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Ρίμπας): Κόλινγκ, Χάρτμαν (84′ Μπαντρ), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουέλι (90′ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90′ Κασάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Ντε Μπαρ, Γουόκερ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2024: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0 (9′ Πέλκας, 23′, 82′ Μαυροπάνος, 70′, 90+1′ Μασούρας)

Ιρλανδία – Ολλανδία 1-2 (5′ πεν. Ίντα / 19′ πεν. Γκάκπο, 56′ Βέγκχορστ)

ΡΕΠΟ: Γαλλία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων)

1. Γαλλία 15 (5)

2. Ολλανδία 9 (4)

3. Ελλάδα 9 (5)

4. Ιρλανδία 3 (5)

5. Γιβραλτάρ 0 (5)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς