17.7 C
Athens

Ελλάδα – Γιβραλτάρ και στο βάθος… Καζακστάν ή Τουρκία

Αυτός είναι ο βατός δρόμος που σχηματίζεται (για την ώρα) μέσω Nations League για την δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης της εθνικής στα τελικά του Euro 2024 - Ποια τα αλλαγμένα πλάνα του Πογέτ για το αποψινό ματς με το Γιβραλτάρ

Η εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Ολλανδία την περασμένη Πέμπτη στο Αϊντχόφεν κι έδειξε και στον πιο αισιόδοξο φίλαθλό της ότι δεν μπορεί να βασίζει πολλά στο όνειρο πρόκρισης απευθείας από τον Β’ όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Γαλλία και Ολλανδία ήταν από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης τα μεγάλα φαβορί για να πάρουν τα δύο απευθείας εισιτήρια για τα γήπεδα της Γερμανίας και το αποδεικνύουν στο χορτάρι, ως ώρας.

Η ομάδα του Πογέτ θα διεκδικήσει κόντρα στην όποια ποδοσφαιρική λογική τις πιθανότητες της μέχρι το τέλος, με την απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχίσει με νίκες απέναντι στις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, τις οποίες και αντιμετωπίζει στη συνέχεια (Γιβραλτάρ – Ιρλανδία).

Η αρχή γίνεται σήμερα Κυριακή (10/9, 21:45) κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ, με την «γαλανόλευκη» να μετρά ξανά σημαντικές απουσίες αλλά και ενισχύσεις, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο του Ολυμπιακού να καλείται εσπευσμένα από τον Πογέτ μετά τους νέους τραυματισμούς.

Η εθνική αναμένεται να παραταχθεί με αλλαγές στο αποψινό παιχνίδι και μία πιθανή ενδεκάδα για τον Πογέτ είναι η παρακάτω: 

Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Ρότα, Αλεξανδρόπουλος, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας, Γιακουμάκης.

Η Ελλάδα οφείλει να μείνει συγκεντρωμένη στην πορεία της στα προκριματικά, ωστόσο είναι δεδομένο ότι έχει από τώρα στο μυαλό της το «παραθυράκι» πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 μέσω του Nations League.

Εκεί, όπου με βάση τα τωρινά δεδομένα, η Τουρκία κατέχει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό της (πάνω από την Κροατία) και ίσως την αποφύγουμε στα μπαράζ, με το Καζακστάν να είναι αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο σε θέση ισχύος για να βρεθεί στον δρόμο της εθνικής μας ομάδας σε έναν νοκ-άουτ ημιτελικό στα μπαράζ του Nations League, ενώ το άλλο ζευγάρι (αν τελείωναν τώρα τα πάντα) θα ήταν το Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Βατός δρόμος, μέχρι αποδείξεως του εναντίου…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς