23.2 C
Athens

Προκριματικά Euro: Ο κακός δαίμονας της Ιταλίας χάλασε το ντεμπούτο του Σπαλέτι, το Κόσοβο σόκαρε την Ελβετία

Η Βόρεια Μακεδονία έχει εξελιχθείστον κακό δαίμονα της Ιταλίας καθώς πέρα από το γεγονός πως την άφησε εκτός του Μουντιάλ του Κατάρ, την πλήγωσε και στο ντεμπούτο του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο.

Κι αυτό γιατί βρήκε γκολ ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά (81′) με τον Μπάντι και δεν επέτρεψε στον Σπαλέτι να ξεκινήσει με νίκη τη θητεία του στον πάγκο της Σκουάντρα Ατζούρα. Το σκορ για την Ιταλία είχε ανοίξει στο 47′ ο αρχηγός Τσίρο Ιμόμπιλε, ωστόσο αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το άγχος έχει αρχίζει ήδη να πλημμυρίζει τους Ιταλούς, καθώς η Ουκρανία που βρίσκεται στη 2η θέση διατήρησε μια ασφαλή απόσταση τριών βαθμών, χάρη στην ισοπαλία λίγες ώρες νωρίτερα κόντρα στην Αγγλία. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως οι Ιταλοί έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Ελβετία δέχθηκε ισοφάριση σοκ στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Κόσοβο και δεν εκμεταλλεύτηκε το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) ανάμεσα σε Ρουμανία και Ισραήλ, χάνοντας την ευκαιρία αυξήσει τη διαφορά στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2024.

Το αποτέλεσμα έκριναν δύο ποδοσφαιριστές, καθώς για τους Ελβετούς ο Φρόιλερ σκόραρε και τα δύο τέρματα, ενώ για τους γηπεδούχους μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μουρίτσι.

Την ισοπαλία στο ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα σε Ρουμανία και Ισραήλ διαμόρφωσαν τα τέρματα του Άλιμπετς που άνοιξε το σκορ στο 27′ για τη Ρουμανία και του Γκλουχ στο 53′.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (9/9)

3ος όμιλος

Ουκρανία – Αγγλία 1-1 (26′ Ζιντσένκο / 41′ Γουόκερ)

Βόρεια Μακεδονία – Ιταλία 1-1 (81′ Μπαρντί / 47′ Ιμόμπιλε)

ΡΕΠΟ: Μάλτα

6ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν – Βέλγιο 0-1 (38′ Καράσκο)

Εσθονία – Σουηδία 0-5 (18′ Γιούκερες, 24′ Κουλουσέφσκι, 39′ Ισάκ, 75′ Κουέισον, 90+2′ Κλάεσον)

ΡΕΠΟ: Αυστρία

9ος όμιλος

Ανδόρα – Λευκορωσία 0-0

Κόσοβο – Ελβετία 2-2 (65′, 90+4′ Μουρίτσι / 14′, 79′ Φρόιλερ)

Ρουμανία – Ισραήλ 1-1 (27′ Άλιμπετς / 53′ Γκλουχ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς