22.9 C
Athens

Τα χρήματα που εξασφάλισε η εθνική Ελλάδας από το Mundobasket 2023 και το συνολικό ποσό που θα μοιράσει η FIBA

Το ποσό που θα μπει στα ταμεία της ΕΟΚ μετά την παρουσία της «γαλανόλευκης» στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά και τα εκατομμύρια που θα μοιράσει η FIBA στις 32 ομάδες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η εθνική Ελλάδας αποχαιρέτησε άδοξα και νωρίς μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με τον Δημήτρη Ιτούδη να «κουβαλά» πάνω του όλη την αποτυχία και να αποτελεί θέμα χρόνου η απομάκρυνσή του από τον πάγκο της «γαλανόλευκης» έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια.

Η «επίσημη αγαπημένη» είναι έτοιμη για μία ακόμη αλλαγή σελίδας στην τεχνική  της ηγεσίας και εν αναμονή εξελίξεων σε αυτό το κομμάτι, είδε τα ταμεία της να γεμίζουν μετά την πορεία της στη Μανίλα, μέχρι και τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η FIBA, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «basketnews» θα μοιράσει συνολικά 3,2 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, με την Ελλάδα που τερμάτισε στην 15η θέση να λαμβάνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Τα 100.000 ευρώ αφορούν μόνο την πρόκριση στην δεύτερη φάση του τουρνουά συν 50.000 για την παρουσία στη φάση των «16», όπου η εθνική μέτρησε δύο ήττες από Λιθουανία και Μαυροβούνιο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς