19.9 C
Athens

Το «ζω ένα όνειρο» του Λαμίν Γιαμάλ, που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας

Ο Λαμίν Γιαμάλ ήταν το «πρόσωπο της ημέρας» στη χθεσινή (8/9) εμφατική εκτός έδρας νίκη της Ισπανίας επί της Γεωργίας με 7-1, για τα προκριματικά του EURO 2024.

Σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών, ο άσος της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην Ιστορία της La Roja που αγωνίσθηκε (σ.σ. αντικατέστησε στο 44` τον Ντάνι Ολμο) με την εθνική Ισπανίας και μάλιστα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, στο 74ο λεπτό.

Ερωτηθείς στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Γιαμάλ μπορούσε να κρύψει την χαρά του, δεδομένου ότι επέλεξε τον… δύσκολο δρόμο, δηλαδή να είναι διαθέσιμος για την εθνική Ισπανίας και όχι αυτήν του Μαρόκου (σ.σ. είχε την δυνατότητα επιλογής λόγω καταγωγής), όπου τα δεδομένα θα ήταν πιό εύκολα.

«Ζω ένα όνειρο, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση που πήρα και ελπίζω να κάνω πολλά πράγματα με την εθνική ομάδα», σχολίασε ο νεαρός άσος, ενώ ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς ντε λα Φουέντε, επεσήμανε: «Εχει ενσωματωθεί σε αυτό το γκρουπ, ήταν εκπληκτικός. Το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι εγγυημένο, υπάρχουν γενιές που θα δώσουν πολλή χαρά, γιορτάζουμε το γεγονός ότι οι νέοι και οι βετεράνοι σχηματίζουν μια μεγάλη ομάδα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς