22.4 C
Athens

Τιτανομαχία Τζόκοβιτς – Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open

Ο Σέρβος απέκλεισε τον Σέλτον, ο Ρώσος τον Αλκαράθ και οι δυο τους θα κοντραριστούν την Κυριακή για το βαρύτιμο τρόπαιο στην Αμερική

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς, για τον Μπεν Σέλτον, στον ημιτελικό του US Open.

Ο «Νόλε» κυριάρχησε στο γήπεδο του νεαρού και φιλόδοξου Αμερικανού με 6-3, 6-2, 7-6(4) και δυσκολέυθηκε μόνο στο δεύτερο μισό του τρίτου και καθοριστικού σετ. Ετσι, ο Σέρβος πρωταθλητής, θα διεκδικήσει το 24ο Grand Slam της καριέρας του, με αντίπαλο τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος απέκλεισε τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ με 7-6(3), 6-1, 3-6, 6-3.

Ο 20χρονος Σέλτον (Νο 47 στην παγκόσμια κατάταξη) μπήκε… φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και κάθε φορά που κέρδιζε πόντο, συχνά με θεαματικό τρόπο αφού επειδή στο παιχνίδι του κυριαρχεί το ρίσκο, προχωρούσε σε θορυβώδεις και επιδεικτικούς πανηγυρισμούς.

Ωστόσο, η εμπειρία του Τζόκοβιτς αποδείχθηκε καθοριστική, με τον Σέρβο να μην αφήνει ουσιαστικά περιθώρια αντίδρασης στον νεαρό άσο.

Μετά από δύο ώρες και 41 λεπτά, ο Σέρβος προκρίθηκε στον δέκατο τελικό του στο Flushing Meadows, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μπιλ Τίλντεν, ενώ θα διεκδικήσει το τέταρτο US Open της καριέρας του, μετά το 2011, το 2015 και το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Νόλε» έχει αγωνισθεί στους τελικούς και των τεσσάρων Majors για τρίτη φορά την ίδια σεζόν (μετά το 2015 και το 2021) και βελτίωσε το ρεκόρ των τελικών του σε Grand Slam στους 36.

Πάνω απ’ όλα, όμως, θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ των 24 τίτλων Grand Slam που κατέχει η Αυστραλή, Μάργκαρετ Κουρτ.

 

ΠΗΓΗΑΠΕ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς