16.1 C
Athens

Ο ρέκορντμαν Νεϊμάρ άφησε πίσω του τον Πελέ και με 79 γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βραζιλίας

Ιστορικό επίτευγμα για τον Νεϊμάρ, που κοίταξε τον ουρανό όντας συγκινημένος και αφιέρωσε τα δύο τέρματα που τον μετέτρεψαν σε πρώτο σκόρερ όλων των εποχών με τη Σελεσάο στον θρυλικό και αείμνηστο Πελέ

Ιστορική βραδιά ήταν η χθεσινή (8/9) για τον Νεϊμάρ. Κι αυτό γιατί με τα δύο γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι της εθνικής Βραζιλίας με τη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατάφερε να «εκθρονίσει» τον απόλυτο και αείμνηστο Πελέ από τη θέση του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών για τη Σελεσάο, που πλέον έχει το όνομά του.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ σκόραρε δύο φορές στην άνετη επικράτηση των Βραζιλιάνων (5-1) φτάνοντας έτσι τα 79 τέρματα με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, ένα ιστορικό επίτευγμα λίγους μήνες μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, όταν στον προημιτελικό με την Κροατία είχε ισοφαρίσει τον Πελέ, που εκείνο το διάστημα ήταν βαριά άρρωστος στο νοσοκομείο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν έχω λόγια. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα φθάσω σε αυτό το ρεκόρ. Θέλω να πω ότι το ρεκόρ δεν σημαίνει πως είμαι καλύτερος από τον Πελέ, όπως από κανέναν άλλον παίκτη στην εθνική», σχολίασε ο 31χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Πάντα θέλω να γράφω το όνομά μου στην Ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και της εθνικής ομάδας. Και σήμερα, αυτό έκανα», είπε ο Νεϊμάρ που πέτυχε το συγκεκριμένο ρεκόρ σε μόλις 125 συμμετοχές.

Ο Πελέ, ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 82 ετών, σημείωσε 95 γκολ σε 113 αγώνες της εθνικής ομάδας. Αλλά αυτός ο αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει τα γκολ του κατά την διάρκεια φιλικών αγώνων μεταξύ της «Σελεσάο» και συλλόγων ή επίσημων ομάδων από τις πολιτείες της Βραζιλίας -που αποδέχεται η Ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF)- δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς