17.8 C
Athens

Βουλιαγμένη – Ορτίτζια 12-8: Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του LEN Champions League

Η Βουλιαγμένη του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του καθώς νίκησε την ιταλική Ορτίτζια με 12-8 στην πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης στην Οραντέα το απόγευμα της Παρασκευής (8/9).

Παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι απώλεσε βασικά του… γρανάζια, που είχαν βοηθήσει τον σύλλογο να βρεθεί στην τέταρτη θέση του Final-8 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, εντούτοις ο ΝΟΒ απέδειξε πως παραμένει πολύ ανταγωνιστικός και ότι του… πάει η Ευρώπη.

Η Ορτίτζια κατάφερε να προηγηθεί με 0-1 και 1-2, αλλά από εκεί και πέρα η Βουλιαγμένη έγινε το… αφεντικό στο παιχνίδι. Με όπλο την άμυνά της κατάφερε να προηγηθεί με 6-3 μόλις τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον ελληνικό σύλλογο, ο οποίος με γκολ του Νεμάνια Ούμποβιτς έφθασε την διαφορά στα πέντε γκολ (10-5) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ένα λεπτό αργότερα ο Καστρινάκης έγραψε το 11-6 (5.27) και ο Ούμποβιτς το 12-7 στον παίκτη παραπάνω (1.11 πριν το τέλος).

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 4-2, 2-1, 4-3

Σκόρερ ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Παπασηφάκης 3, Καλογερόπουλος 3, Ούμποβιτς 3, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης 1, Καπότσης 1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς