19.1 C
Athens

Μιλουτίνοφ: Η ενέργεια στην άμυνα ήταν το κλειδί, θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα για τον Σίμανιτς

Η Σερβία πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 αφήνοντας εκτός τον Καναδά με σκορ 95-86.

Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Πέσιτς κατασπάραξε σε μπασκετικό επίπεδο τους Καναδούς και την Κυριακή θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα σε Γερμανία ή ΗΠΑ.

Σερβία – Καναδάς 95-86: Οι Σέρβοι στον τελικό με τρομερούς Μιλουτίνοφ και Μπογκντάνοβιτς

Ο «ερυθρόλευκος» Μιλουτίνοφ ήταν και πάλι επιβλητικός κι ανίκητος κάτω από την ρακέτα. Όχι μόνο δεν «μάσησε» απέναντι στους NBAers του Καναδά, αλλά τους κοιτούσε λες κι είναι… μυγάκια μπροστά του, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις άγριες προθέσεις του. Ολοκλήρωσε το ματς με τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη στο σύστημα αξιολόγησης, πίσω μόνο από τον Μπογκντάνοβιτς και με ένα ακόμη double-double (16π., 10 ριμπάουντ).

Στις δηλώσεις του μετά το ματς στάθηκε στα σημεία-κλειδιά που έφεραν τη νίκη της ομάδας του αλλά και στον Μπόρισα Σίμανιτς, στον οποίο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αφιερώνουν όσα πετυχαίνουν στη Μανίλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σέντερ του Ολυμπιακού:

‘Επρεπε να πάνε πάνω στον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και οι πέντε παίκτες. Δεν μπορεί να τον μαρκάρει μόνο ένας. Είναι καταπληκτικός παίκτης και ξέραμε ότι θα βάλει αυτούς τους πόντους, απλά ξέραμε ότι πρέπει να τον κάνουμε να δουλέψει σκληρά για κάθε πόντο.

Ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Ήταν ομαδική προσπάθεια στο υψηλότερο επίπεδο η σημερινή. Όλοι έπρεπε να δώσουμε στην ομάδα κάτι παραπάνω από τις δυνατότητές μας και το σημερινό παιχνίδι ήταν ακριβώς έτσι.

Η ενέργεια και η άμυνα ήταν το κλειδί. Κάναμε step-up μετά την ήττα μας από την Ιταλία και δείχνουμε σε όλους πόσο καλή ομάδα είμαστε.

Όποιος έρθει στη συνέχεια, είτε οι ΗΠΑ, είτε η Γερμανία, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει να το απολαύσουμε σήμερα και να ετοιμαστούμε για όποιον έρθει στο επόμενο ματς.

Ο Αλέκσα κάνει αυτά τα πράγματα σε όλη του τη ζωή. Ίσως να μην τον παρακολουθείτε τόσο στενά, αλλά είναι τρελός. Με την καλή έννοια. Αυτό κάνει. Ξέρει τον ρόλο του και κάνει το καλύτερο δυνατό.

Και αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Μπόρισα Σίμανιτς. Χαιρόμαστε πολύ που καλυτερεύει μέρα με την ημέρα. Ανυπομονώ να τον δω. Ελπίζω να είναι περήφανος για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα για εκείνον”.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς