19.1 C
Athens

Συναγερμός για υπερχείλιση του Πηνειού στη Λάρισα: Στα 9,5 μέτρα η στάθμη του, φοβούνται για τις Εργατικές Κατοικίες

Μεγάλη είναι η αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνείου ακόμα και μέσα στην πόλη της Λάρισας μετά την κακοκαιρία Daniel με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ να λένε ότι το ύψος της στάθμης του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει στα 9,5 μέτρα ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λίγο πριν τις 10 το πρωί, η μεγαλύτερη ανησυχία των επιτελών της Πυροσβεστικής είναι οι εργατικές κατοικίες της Λάρισας προς Γιάννουλη και η περιοχή Jumbo.

Όπως εξηγούσαν στο protothema.gr δεδομένου ότι η ροή του Πηνείου δεν είναι ευθεία, τα πιο επικίνδυνα σημεία για υπερχείλιση είναι στις στροφές του ποταμού εκεί όπου παρουσιάζεται, κατά τις ίδιες πηγές, το φαινόμενο του «ντρεσάζ».

Σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας που γειτνιάζει με τον Πηνείο, τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές και κάτοικοι λένε ότι το νερό φτάνει – ίσως και να ξεπερνά – τα γόνατά τους.

Ένα ακόμη σημείο στην πόλη της Λάρισας, όπου τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα, είναι στην οδό Σεφέρη, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Αεροδρομίου.

Το πρωί της Παρασκευής οι κάτοικοι της Λάρισας αντίκρισαν εικόνες που είχαν χρόνια να δουν στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ, με τα νερά να πλησιάζουν στη γέφυρα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει απαγορευτεί η διέλευση των πολιτών από την πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, καθώς έχουν τοποθετηθεί κορδέλες ενώ σακιά με άμμο βρίσκονται στο ύψος των διαδρόμων που οδηγούν στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, η οποία διαπερνά την πόλη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς