19.1 C
Athens

Τσεντεβίτα – Παναθηναϊκός 90-78: Άνετη νίκη των Σλοβένων επί του διπρόσωπου ΠΑΟ

Το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν είχε συνέχεια και οι Πράσινοι υπέκυψαν στις ορέξεις της Τσεντεβίτα στο β' μέρος - Απών ο Αταμάν, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη αγωνίστηκε ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο σαφώς πιο απαιτητικό δεύτερο φιλικό του επί σλοβενικού εδάφους κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολίμπια, η οποία φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Πράσινοι έμειναν στα… αποδυτήρια πήρε μία άνετη νίκη με 90-78.

Οι Σλοβένοι βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με διψήφια διαφορά στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ το ημίχρονο «έκλεισε» με την ομάδα του Αταμάν (έλειπε από τον πάγκο για προσωπικούς λόγους, με τον Σερέλη να τον αντικαθιστά) στο +5 κυρίως χάρη στις ενέργειες των κεφάτων Γκριγκόνις και Γκάι, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαν πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκαν τα αρκετά λάθη στην «πράσινη» άμυνα και τελικώς πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με τη διαφορά στο +12.

Εκτός αγώνα έμειναν οι διεθνείς του «τριφυλλιού» (Ιωάννης Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ματιάς Λεσόρ), αλλά και ο Ντίνος Μήτογλου που παραμένει με δεμένο δάχτυλο μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση της εθνικής ομάδας.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις με 18 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Μπαλτσερόφσκι που σκόραρε 15. Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Κώστας Σλούκας που είχε 1/5 σουτ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22, 43-48, 63-61, 90-78.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς