22.7 C
Athens

Μάριν: Είπαμε στον Χουάνγκ ότι ο Αστέρας είναι σε υψηλότερο επίπεδο από τον Ολυμπιακό και ότι θα νικήσουμε τη Σίτι

Ο αθλητικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη υπερβολή για να πείσει τον Νοτιοκορεάτη να φορέσει τα ερυθρόλευκα

Για τη μεταγραφή του Ίνμπομ Χουάνγκ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σερβία, μίλησε ο Μάρκο Μάριν.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα ανέλυσε στην Mozzartsport τις προσπάθειες του συλλόγου και του ίδιου προσωπικά να τον πείσει να φορέσει τα… άλλα ερυθρόλευκα, καθώς ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε βάλει στόχο τον διεθνή Κορεάτη μέσο από καιρό.

Ο Μάριν κατέφυγε σε διάφορα… τεχνάσματα για να αποσπάσει τη θετική απάντηση του Χουάνγκ, λέγοντάς του ότι ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τον Ολυμπιακό, ενώ ο γενικός διευθυντής του συλλόγου του έταξε να γιορτάσουν τα γενέθλιά του μαζί με τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι!

«Είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης και όσοι δεν τον έχουν δει θα το συνειδητοποιήσουν γρήγορα. Δεν είναι μόνο ένα περιουσιακό στοιχείο για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και για τους συλλόγους στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Ήταν ήδη σημαντικό θέμα όταν μετακόμισε πέρυσι στον Ολυμπιακό από τη Ρούμπιν Καζάν», είπε ο Μάριν για τον Χουάνγκ.

«Όταν τον είδα, τον ερωτεύτηκα με ποδοσφαιρική έννοια. Άφησε την εντύπωση ότι είναι ένας παίκτης για το επόμενο επίπεδο που στοχεύουμε να φτάσουμε. Μείναμε σε επαφή. Έπαιξε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό. Ήταν συνεπής και οι οπαδοί τον αγαπούσαν. Όλοι πιστεύαμε ότι το επόμενο βήμα του θα ήταν στα ισχυρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αλλά μείναμε σε επαφή και περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή. Μόλις είδαμε ένα άνοιγμα, ενεργήσαμε αμέσως.

Πριν από τέσσερις ημέρες, είχαμε μια βιντεοκλήση μαζί του. Ήταν στο Μόναχο, με τον Κιμ Μιν Τζάε, τον φίλο του από την Μπάγερν. Του εξήγησα ξανά τα πάντα για τον Ερυθρό Αστέρα, ήξερε ήδη πολλά.

Καθόμασταν στο σπίτι του Τέρζιτς (σ.σ. του γενικού διευθυντή του Ερυθρού Αστέρα), σήκωσε το τηλέφωνο, άρχισε να μιλά με τον Χουάνγκ και του είπε “Άκου, στις 19 Σεπτεμβρίου, παίζουμε με τη Σίτι, ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Το βράδυ θα γιορτάσουμε τη νίκη”. Τον άκουγα και δεν το πίστευα. Τότε ο Τέρζιτς σκόραρε, του είπε: “Θα γιορτάσουμε στην πραγματικότητα τη νίκη και τα γενέθλιά σου”. Έμεινα έκπληκτος, ο παίκτης χάρηκε που ο γενικός διευθυντής ήξερε πότε ήταν τα γενέθλιά του. Η ατμόσφαιρα έγινε αμέσως καλύτερη.

Παρατήρησα ότι κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να τον πάρουμε. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι με το πώς το καταφέραμε. Αλλά αν δεν πιστεύεις σε κάτι, τότε τα όνειρά σου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς. Είχε ένα δίλημμα λόγω του σερβικού πρωταθλήματος, αυτό ήταν το μεγαλύτερο δίλημμά του. Είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος, έχουμε πάρει το Champions League, κάποιος έπρεπε να του το πει αυτό, δεν το ήξερε. Του έστειλα επίσης βίντεο με τους οπαδούς μας.

Μου είπε για τον Ολυμπιακό, ξέρει ότι είμαστε αδερφοποιημένα σωματεία, αλλά του είπα ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Έτσι το πήγαμε ένα βήμα τη φορά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς