18.8 C
Athens

Έξι αγνοούμενοι και 20 εγκλωβισμένοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Τέσσερις νεκροί, έξι αγνοούμενοι, πολλοί εγκλωβισμένοι και τεράστιες καταστροφές είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», που εισήλθε σήμερα στην τελική της φάση.

Δραματικές στιγμές καταγράφονται στην Καρδίτσα, όπου χωριά έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί κάτω από το νερό, και εκφράζονται σοβαροί φόβοι για ανθρώπινες απώλειες, τη στιγμή που πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένους οικισμούς.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έξι άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας και και 20 είναι εγκλωβισμένα, στα Μεγάλα Καλύβια έχουν εγκλωβιστεί 40 βρίσκονται σε σπίτια και άλλα 4 στα Καλογριανά.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία, ειδικά μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς έχει πλημμυρίσει ο Ληθαίος ποταμός και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο. Είναι αποκλεισμένα τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά καθώς τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 885 εγκλωβισμοί, ενώ ξεκίνησαν οι πτήσεις των εναέριων μέσων. «Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πτήσεις με ένα Super Puma και 4 Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma κι ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεω. Μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν λόγω των καιρικών συνθηκών», τόνισε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς