22.4 C
Athens

US Open: Μεντβέντεφ και Αλκαράθ έκλεισαν μεταξύ τους ραντεβού στα ημιτελικά

Αν και δεν ξεκίνησε καλά στο ματς (βρέθηκε να χάνει 3-0 στα games), ο Ντανίλ Μεντβέντεφ βρήκε στη συνέχεια ρυθμό και νίκησε με 3-0 σετ (6-4, 6-3, 6-4) στον ρωσικό «εμφύλιο» τον Αντρέι Ρούμπλεφ, παίρνοντας για 4η φορά στην καριέρα του το προτελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του US Open.

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη ο Μεντβέντεφ βρίσκεται στην τελική τετράδα, κάνοντας όνειρα για να επαναλάβει ξανά τον θρίαμβο του 2021.

Πλέον, το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στους ημιτελικούς, που θα προκύψει από το νικητή του αγώνα που ακολουθεί (7/09, 03:30) ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Με τη νίκη του απέναντι στο νο8 της ATP, ο Μεντβέντεφ ανέβηκε στο 6-2 στις μεταξύ τους «μάχες», έχοντας κάνει το ίδιο και στον προημιτελικό του 2020.

Απέναντί του στον δρόμο για τον τελικό, ο Ρώσος θα βρει τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να πάρει την «καθαρή» νίκη με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-4) επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την τετράδα, όπου φιλοδοξεί να κάνει κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά. Ο Ισπανός κάτοχος του τίτλου μετρά, πλέον, 16 νίκες και μόλις μία ήττα στο αμερικανικό Grand Slam. Ο Αλκαράθ θα μονομαχήσει με τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεβ για μια θέση στον τελικό του τουρνουά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς