21.7 C
Athens

Κούμαν: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης η Ελλάδα, πρέπει να μειώσουμε τα γκολ που δεχόμαστε

Η Ολλανδία θα φιλοξενήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro και η αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία εκατέρωθεν. Ο Ρόναλντ Κούμαν στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση, έβγαλε το καπέλο στην εθνική ομάδα και έδειξε να την αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλο σεβασμό και σοβαρότητα ενόψει του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Πρέπει να πιέσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Μια σειρά από τις αρχές του παιχνιδιού θα πρέπει να βελτιωθούν όταν χτίζουμε από πίσω.

Στο Nations League προσπαθήσαμε να παίξουμε με έναν αμυντικό στην άμυνα, οπότε πρέπει να παίξεις με τέσσερις στη μεσαία γραμμή. Προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση. Οι παίκτες ειχαν βαρύ πρόγραμμα. Πρέπει να μειώσουμε τα γκολ που δεχόμαστε και να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία».

Για την Ελλάδα: «Είναι πραγματικά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μπορούν να αμυνθούν καλά. Έχουν πολλή ταχύτητα στα άκρα. Με ένα σπουδαίο “δεκάρι”, ο αρχηγός τους, με ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι. Η Γαλλία είναι η Γαλλία. Οι Έλληνες Δεν πίεσαν ψηλά και περίμεναν τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Έτσι η Ελλάδα κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, ακόμα και με δέκα παίκτες. Αυτό λέει πολλά».

Για την πεποίθηση του ότι η Ολλανδία θα προκριθεί στην τελική φάση: «Το έχω πει ξανά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα καλό αποτέλεσμα αυτή την φορά. Το ίδιο είχα και για το Nations League απέναντι στην Κροατία. Λιγότερο απέναντι στη Γαλλία, στα προκριματικα, εν μέρει λόγω τραυματισμών και ασθενειών. Με αυτά που κάναμε, με τις εικόνες και τις συζητήσεις που είχαμε, νιώθω ότι όλοι συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς