28 C
Athens

Δραματική η κατάσταση στη Μαγνησία με την κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και ανυπολόγιστες καταστροφές

Δραματική είναι η κατάσταση σε Μαγνησία και Θεσσαλία που χτυπά με μανία η κακοκαιρία Daniel αφήνοντας στο πέρασμα της έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα. Φερτά υλικά και τόνοι νερού παρασέρνουν στο διάβα τους ότι βρουν με τις Αρχές στέλνουν μηνύματα μέσω του 112 για διακοπή της κυκλοφορίας.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρες ποσότητες και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο με τις επιπτώσεις να είναι ορατές. Το υπόγειο του νοσοκομείου Βόλου πλημμύρισε, υπερχείλισαν ρέματα και ποτάμια και η πυροσβεστική κλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις να απεγκλωβίσει κόσμο από τους δρόμους. Πλήθος κόσμου έχει εγκλωβιστεί στα Ποτιστικά, στο Μπάρτζι, στο Τρίκερι, στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Μαγνησίας, σύμφωνα με ανάρτηση του meteo.

 

Με δραματικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη κάνουν εκκλήσεις στον κόσμο να προσέχει και να μην κυκλοφορεί γιατί υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Και σα να μην έφτανε η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι οι 8.000 και πλέον κεραυνοί που έπεσαν σε λίγες μόνο ώρες, όπως επιβεβαίωσε ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, σε Λάρισα και Μαγνησία απειλούν όσους βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

 

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Ενδεικτικά, 516 mm βροχής καταγράφηκαν στη Ζαγορά ενώ με ιδιαίτερη ένταση αναμένεται να συνεχιστεί η βροχόπτωση που από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χαρακτηρίζεται ως ακραία. Χαρακτηρισμό που υιοθέτησαν ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας και ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού, Σάκης Αρναούτογλου.

Στην εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα σε τρεις φάσεις εστίασε στην αναρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς αναφέροντας ότι με βάση τις μετρήσεις δορυφόρου έχουν σημειωθεί 369.8 mm βροχής σε ένα 24ωρο πάνω από τη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων.

 

ΠΗΓΗERTNEWS.GR
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς