21.7 C
Athens

Μιλουτίνοφ: Το μήνυμα του Σίμανιτς μάς έδωσε δύναμη, ελπίζω να τον κάναμε περήφανο

Η Σερβία «ποδοπάτησε» τη Λιθουανία με μία εμφάνιση απ’ τα παλιά και άμυνα βγαλμένη από σεμινάρια ευρωπαϊκού μπάσκετ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η παρέα του «ερυθρόλευκου» Νίκολα Μιλουτίνοφ πανηγυρίζει μία σπουδαία επιτυχία μετά το «κάζο» στο περσινό Eurobasket από την Πολωνία και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα του Πέσιτς, μετά την είδηση ότι ο Μπόρισα Σίμανιτς έχει χάσει το νεφρό του.

Ο σέντερ των Σέρβων και του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του μετά τον θρίαμβο της ομάδας του στη Μανίλα στάθηκε στον άτυχο συμπαίκτη του, ο οποίος όπως αποκάλυψε τους έστειλε μήνυμα ότι νιώθει καλύτερα πριν την έναρξη του αγώνα, κάτι που έκανε τους παίκτες του Πέσιτς να… λυσσάξουν για τη νίκη.

«Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που μάς έστειλε μήνυμα ο Σίμανιτς και μάς είπε ότι αισθάνεται καλύτερα. Αυτό μας έκανε χαρούμενους και μας έδωσε ώθηση να παίξουμε με τόσο μεγάλη ενέργεια. Ελπίζω πραγματικά να τον κάναμε περήφανο.

Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στο τουρνουά σε ό,τι αφορά την άμυνα. Η Λιθουανία έχει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες, με ικανότητα στο σκοράρισμα. Το έδειξαν απέναντι στις ΗΠΑ. Έπρεπε να κάνουμε το step-up. Κάναμε πολύ καλή δουλειά.

Για εμάς πάντα προέχει η άμυνα. Αυτή μας δίνει ενέργεια στην επίθεση. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και πρέπει να την κρατήσουμε μέχρι τέλους.

Όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια θα είναι ένας πάρα πολύ καλός αντίπαλος. Δεν θα είναι εύκολο. Θα είναι δύσκολο όποιος κι είναι. Δεν είμαστε το φαβορί, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ο Καναδάς έχει εκληπτικούς παίκτες, το ίδιο και η Σλοβενία. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να ξεκουραστούμε τις δύο επόμενες μέρες. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τόσο χρόνο μέχρι το επόμενο παιχνίδι, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα ημιτελικά.

Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους για τον Σίμανιτς, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολη σε αυτή τη φάση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε χαρούμενο και περήφανο», ήταν τα συγκινητικά λόγια του Μιλουτίνοφ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς