15.7 C
Athens

Πήρε νίκη από το πουθενά η Μπαρτσελόνα

Οι «μπλαουγκράνα» σημείωσαν το «τέσσερα στα τέσσερα» κόντρα στη Σοσιεδάδ (2-1) χωρίς να έχουν καλή απόδοση

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φύγει αλώβητη από την έδρα της Σοσιεδάδ, την οποία νίκησε με 2-1. Έτσι πέτυχε το «τέσσερα στα τέσσερα» και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga.

Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με το πολύ ωραίο σουτ του Ελουστόνδο στο 12’. Από κει και πέρα έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και δεν απειλήθηκαν από την μεγάλη αντίπαλο της.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές της Σοσιεδάδ έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να «σφραγίσουν» τη νίκη, όμως οι Ογιαρθάμπαλ (59’, 62’) και Τέο Ερνάντεθ είδαν τον Τερ Στέγκεν να τους «σταματάει» εντυπωσιακά.

Από την άλλη δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον τερματοφύλακα των Χερόνιμο Ρούγι. Σε δύο κόρνερ που εκτέλεσαν οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, πραγματοποίησε άσχημες εξόδους και έδωσε την ευκαιρία στον Λουίς Σουάρες (63’) και τον Ντεμπελέ (66’) να διαμορφώσουν το 2-1 για τους «μπλαουγκράνα».

Παρόλα αυτά οι Καταλανοί λίγο έλειψε να μην πάρουν τη νίκη, αφού στο 87’ ο Χουάνμι αστόχησε από πλεονεκτική θέση και δεν μπόρεσε να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στη Σοσιεδάδ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς