18.5 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Οι Πράσινοι πέρασαν από τους Ζωσιμάδες με γκολάρα του Παλάσιος

Οι Πράσινοι έχασαν τέσσερις παίκτες με μυϊκούς τραυματισμούς στους Ζωσιμάδες αλλά κατόρθωσαν παρά την κακή εικόνα τους να κάνουν το 2/2 πριν τη διακοπή

Μετά από χρόνια, ο Παναθηναϊκός καλείται να συνηθίσει στη νέα πραγματικότητα των μεσοβδόμαδων αγώνων και της διαρκούς καταπόνησης σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα νίκης στο πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι έπαιξαν με τη φωτιά στους Ζωσιμάδες και μπόρεσαν να φύγουν νικητές (0-1 με γκολ του Παλάσιος) απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος διαμαρτύρεται για πέναλτι του Αράο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος που αγωνίστηκε ως στόπερ για μεγάλη διάρκεια στο δεύτερο μέρος έδιωξε με τον αγκώνα μια μπαλιά αλλά ο Βεργέτης απέρριψε κάθε κουβέντα των Ηπειρωτών που φωνάζουν πως το χέρι του ποδοσφαιριστή των Πράσινων δεν βρισκόταν σε φυσική θέση.

Η συζήτηση θα ανοίξει για τη συγκεκριμένη φάση που έλαβε χώρα σε πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, η οποία έληξε με πολλά παράπονα για τους γηπεδούχους και αρκετά συναισθήματα ανακούφισης από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αισθάνεται… ευλογία που η διακοπή ήρθε στο συγκεκριμένο σημείο.

Η κούραση αλλά κυρίως η απογοήτευση του αποκλεισμού από την Μπράγκα ήταν δύο από τα στοιχεία που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός στην παραδοσιακά δύσκολη για αυτόν έδρα στα Γιάννενα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε να προχωρήσει σε αλλαγές φρεσκαρίσματος αλλά δεν έλειψαν τα απρόοπτα: οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην προθέρμανση ο Βέρμπιτς έθεσαν εκτός ενδεκάδας τον Σλοβένο, τη θέση του οποίου πήρε ο Αϊτόρ. Ούτε ο Ισπανός μπόρεσε να μείνει στο ματς ωστόσο καθώς στο 38’ αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή μαζί με τον Γιώργο Βαγιαννίδη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Τρία προβλήματα με το… καλησπέρα και τις λύσεις στον πάγκο να είναι ελάχιστες έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φρόντισε να πάει το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό, πιθανότατα για να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα «Ζωσιμάδες» αλλά και την καταπόνηση των Πράσινων. Οι Ηπειρώτες απείλησαν με τα σουτ των Παμλίδη και Καραχάλιου που δεν ανησύχησαν τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να επεμβαίνει μονάχα στο πλασέ του Τσαούση στο 11’. Σταδιακά οι τόνοι έπεσαν και το 0-0 στο πρώτο μέρος ήρθε φυσιολογικά, με τον Παναθηναϊκό να μην παράγει ευκαιρίες αλλά να πατά περιοχή και να δοκιμάζει σουτ που κόντραραν σε αμυντικούς των γηπεδούχων.

Όσο ο Κλέιμαν παρέμενε θεατής, ο ΠΑΣ προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην πράσινη εστία. Ο Μπρινιόλι σταμάτησε τα σουτ των Τζίμα και Σόρια, με το κακό των τραυματισμών να επεκτείνεται και στο β’ μέρος για τους Πράσινους: νέος μυϊκός – αυτή τη φορά για τον Τζούρισιτς – και αναγκαστική αλλαγή με τον Μαντσίνι να αντικαθιστά τον Σέρβο στο 54’.

Ο Ιωαννίδης άρχισε να τροφοδοτείται περισσότερο στο δεύτερο μέρος αλλά ούτε η δική του κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μλαντένοβιτς στο 61′ βρήκε στόχο. Αντίθετα, η πρώτη πράσινη τελική στην εστία του Κλέιμαν αποδείχθηκε και ιδανική.

Ο Μαντσίνι γέμισε από τα δεξιά για τον Παλάσιος που βρισκόταν στα αριστερά και ο Αργεντινός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισραηλινού τερματοφύλακα για το 0-1 στο 74′. Μια από τις αλλαγές (έστω και αναγκαστική) βγήκε για τον Γιοβάνοβιτς, με τον Μαντσίνι να πιστώνεται την τελική πάσα και να κάνει τον ΠΑΣ να τρέχει και να μη φτάνει.

Οι Ηπειρώτες δεν ήταν καθόλου απειλητικοί μετά το 0-1. Ούτε ο Ροσέρο ούτε ο Γκάρο (αμφότεροι ήρθαν από τον πάγκο) έφτιαξαν κάτι ουσιαστικό, με τον Παναθηναϊκό να σφραγίζει το τρίποντο με το πρώτο φετινό γκολ του Παλάσιος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 74′ Παλάσιος

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Εραμούσπε, Τσαούσης, Τζίμας, Σόρια, Τζίνο, Κλέιμαν / Μλαντένοβιτς, Βιλένα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76′ Γκάρο), Τζίμας (63’ Ροσέρο), Παμλίδης (89′ Μπάλαν), Κόντε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38’ λ. τρ. Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73′ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς (54’ λ. τρ. Μαντσίνι), Παλάσιος, Αϊτόρ (38’ λ. τρ. Μπερνάρ), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς