21.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Λαμία 4-0: Ξανά ντόρτια με την κλάση του αρχηγού!

Με τον Κώστα Φορτούνη να σκοράρει και να μοιράζει δυο υπέροχες ασίστ και τους Μασούρα και Ελ Κααμπί να βρίσκουν δίχτυα, οι Ερυθρόλευκοι έγραψαν δεύτερη σερί 4άρα στη Super League και συνολικά 14 γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός σκόραρε τουλάχιστον 3 γκολ για τέταρτο σερί ματς μέσα σε μόλις 10 μέρες. Προτού κάποιος βιαστεί να μιλήσει για «εύκολα» παιχνίδια ή έστω εντός έδρας τα τρία από τα τέσσερα, ας θυμηθεί τι έπαθε η ΑΕΚ από τον Πανσερραϊκό μόλις την περασμένη αγωνιστική.

Μετά τις τριάρες στην Τσουκαρίτσκι και την τεσσάρα στον Ατρόμητο ενδιάμεσα, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ χρειάστηκε μόλις 62 λεπτά για να φτάσει στο 3-0, έστω κι αν το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις καθυστερήσεις με το 4-0 του Ελ Κααμπί. Το φρεσκάρισμα του Ισπανού τεχνικού στην αμυντική γραμμή (εκεί έγιναν και οι τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Σερβίας) έφερε στο αρχικό σχήμα τον Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός δείχνοντας με το «καλησπέρα» ότι ήρθε (στην ενδεκάδα) για να μείνει…

Αυτή τη φορά οι Ερυθρόλευκοι δεν έπνιξαν τον αντίπαλο όπως έκαναν στα προηγούμενα ματς. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η μεσοβδόμαδη επιβάρυνση των βασικών από το κέντρο και μπροστά. Το θέμα είναι πως ακόμα κι αν το πρέσινγκ δεν ήταν το ίδιο ασφυκτικό, η αποτελεσματικότητα δεν άλλαξε καθόλου. Ίσα – ίσα που εκεί ο Ολυμπιακός πήρε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες φορές, αφού χάθηκαν λιγότερες κλασικές ευκαιρίες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Το θέμα της βραδιάς ωστόσο ήταν ο κύριος με το «7» στην πλάτη και το περιοβραχιόνιο στο αριστερό μπράτσο. Ο Κώστας Φορτούνης θυμίζει όλο και πιο έντονα τον χαρισματικό παίκτη που στερήθηκε ο Ολυμπιακός για σχεδόν μια τριετία με τους δυο χιαστούς, δημιουργώντας αλλά και σκοράροντας συχνότατα.

Σήμερα έβγαλε δυο ασίστ φτάνοντας τις τρεις στο πρωτάθλημα και 5 συνολικά φέτος, ενώ βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά, μετά τα γκολ σε Γκενκ και Τσουκαρίτσκι. Και με πολύ ωραίο σουτ, όπως και στα δυο προηγούμενα. Μπορεί να μην… κάνει για την εθνική του Πογέτ, του Μπαλτάκου και των διάφορων παρατρεχάμενων που λυμαίνονται την ΕΠΟ, ωστόσο για αρχηγός και ηγέτης του Θρύλου είναι μια χαρά. Και να ήξεραν όλοι αυτοί οι τύποι πόσο καλό έκαναν στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (60′ Φρέιρε), Ντόη, Ορτέγκα (60′ Ροντινέι), Καμαρά, Έσε (73′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (73′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Μπιελ (81′ Μπρίνιτς)

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Νούνιες (81′ Τζανδάρης), Σλίβκα, Στάνκο, Τσιλούλης (46′ Λόνγκο (64′ Ακούνια), Καρλίτος (86′ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (46′ Μούλα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς