19.7 C
Athens

Αντιδράσεις στην Ισπανία για τη μεταγραφή του Γκρίνγουντ στη Χετάφε

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η κίνηση της Χετάφε να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Μέισον Γκρίνγουντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο λόγος είναι πως ο νεαρός Άγγλος κατηγορήθηκε από την πρώην σύντροφο του για βιασμό και ξυλοδαρμό. Τον περασμένο Φεβρουάριο ωστόσο, η Εισαγγελία του Μάντσεστερ η Εισαγγελία του Μάντσεστερ απέσυρε όλες τις κατηγορίες μετά την εξέταση της υπόθεσης, γεγονός μάλιστα που έκανε τους Κόκκινους Διαβόλους να εξετάσουν την επιστροφή του ποδοσφαιριστή στην ομάδα μετά από 1,5 χρόνο.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε πράξη, αφού υπήρξαν έντονες αντιδράσεις που ανάγκασαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει την απόφαση να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει και η Χετάφε, με τη διαφορά όμως πως αυτή τον απέκτησε μόλις λίγες μέρες πριν.

Συγκεκριμένα η φιλανθρωπική οργάνωση για την ενδοοικογενειακή βία, «Ana Bella», τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα ζητώντας από τον σύλλογο να ακυρώσει τη μεταγραφή.

Αναλυτικά:

«Ο σύλλογος δίνει ένα λάθος παράδειγμα. Τα στελέχη της Χετάφε δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν προσλάβει τον Μέισον Γκρίνγουντ και πρέπει να ανατρέψουν αμέσως την απόφασή τους.

Όταν πρόκειται για μια δημόσια οργάνωση όπως η Χετάφε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να υπάρχει ουδέτερη στάση απέναντι στη βία κατά των γυναικών. Πρέπει να αναλάβει ηθική ευθύνη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς