17.3 C
Athens

Αυτά ισχύουν για Ντεσπόντοφ και Ολυμπιακό

Με αφορμή ένα tweet από την Τουρκία, ο ΑΘΛΟΣ παραθέτει τα δεδομένα του ερυθρόλευκου φλερτ με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ και εξηγεί για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση που αποφασίσει να κινηθεί δυναμικά για την απόκτησή του

Ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού δεν είναι κάτι καινούργιο. Όπως δεν είναι καινούργιο και το όνομα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Ένας τούρκικος λογαριασμός στο twitter ονόματι «12 Numara» που ουσιαστικά σχετίζεται με θέματα Φενέρ (η Λουντογκόρετς είναι στον ίδιο όμιλο του Conference με την τουρκική ομάδα), έγραψε σήμερα πως ο Ντεσπόντοφ καταλήγει στον Ολυμπιακό με 6 εκ. ευρώ.

Ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα στην υπόθεση. Οι Ερυθρόλευκοι όντως έχουν δείξει κατά καιρούς ζεστό ενδιαφέρον για τον εξτρέμ/φορ της Λουντογκόρετς. Και δεν αποκλείεται να τον έχουν ακόμη ψηλά στη λίστα τους. Τώρα μάλιστα που οι περισσότερες αγορές έκλεισαν (το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα κλείνει στις 11/9 για τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο), οι επιλογές για Λουντογκόρετς και Ντεσπόντοφ είναι πολύ περιορισμένες.

Γνωρίζουμε ότι το συμβόλαιο του Βούλγαρου επιθετικού εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για έναν παίκτη που η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 4,5 εκ. ευρώ από το transfermarkt, δεν θα είναι ποτέ δυνατόν να απαιτηθούν 6 εκ. όταν το συμβόλαιό του τελειώνει και από τον Ιανουάριο θα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα θέλει.

Συνεπώς, το ποσό που θα απαιτηθεί για την απόκτηση του 26χρονου επιθετικού θα σίγουρα κάτω από τα 4 εκ. ευρώ. Ίσως και αρκετά πιο κάτω, αν ο παίκτης ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη βουλγαρική ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεδομένα παρακολουθεί την υπόθεσή του και σίγουρα θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση που αποφασίσει να κινηθεί δυναμικά για να κάνει δικό του τον παίκτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς