20.6 C
Athens

Ο Σολμπάκεν ήρθε στον Πειραιά με μία συγκεκριμένη αποστολή και πολλές υποσχέσεις

Το παιχνίδι της μοίρας που έφερε τον Νορβηγό άσο στην πόρτα του "Γ. Καραϊσκάκης" και τα όσα περιμένει να δει από τον ίδιο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του νορβηγικού ποδοσφαίρου, ο εξτρέμ που κέρδισε τον Μουρίνιο, ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική και ποδοσφαιρικό εγωισμό.

Έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον Όλα Σολμπάκεν, που πάτησε ελληνικό έδαφος την Παρασκευή (1/9) για χάρη του Ολυμπιακού και αποτελεί μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο «αέρινος» Όλα Σολμπάκεν

Στα 24 του, έχει ζήσει ήδη πολλά. Το παραμύθι με την ομάδα που τον ανέδειξε (Μπόντο Γκλιμτ), την καταξίωση με τη μεταγραφή στη Ρόμα και τη νέα ευκαιρία για να δείξει πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο με τον Ολυμπιακό.

Η μεταγραφή του στους Πειραιώτες ήρθε σαν βάλσαμο στην ψυχή για τον ίδιο, που αναζητούσε εδώ και καιρό τη δυνατότητα να πάει σε μια ομάδα όπου θα έχει βασικό ρόλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

 

Τα στατιστικά της μέχρι τώρα καριέρας του δείχνουν πολλά και κυρίως φανερώνουν την ξεκάθαρη αποστολή του ως παίκτης του Ολυμπιακού του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Εξτρέμ που πατάει περιοχή, πάει δίχως φόβο στο ένας εναντίον ενός, δημιουργεί και σκοράρει. Ο, τι λείπει δηλαδή από το ερυθρόλευκο ρόστερ τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια.

Με λίγα λόγια, ένας πιο αθλητικός και… γκολτζής Ποντένσε, για όσους δεν τον έχουν παρακολουθήσει και θέλουν να φέρουν στο μυαλό τους μια ερυθρόλευκη ανάμνηση από το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Σολμπάκεν έχει όλο το πακέτο και το έχει δείξει ήδη στην καριέρα του, ακόμα κι αν δεν έχει κλείσει τα 25 του έτη. Παίκτης με ταυτότητα, αγωνιστικό θράσος, στοιχεία που τον κάνουν απαραίτητο για κάθε προπονητή.

Με τον Μουρίνιο μπορεί να τα βρήκε σκούρα, στα χέρια του Μαρτίνεθ όμως μπορεί να εξελιχθεί σε πολύτιμο και αναντικατάστατο επιθετικό εργαλείο, σε μία ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο συνεργασίας με άρωμα από… La Liga.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς