20.7 C
Athens

Νίκη με… απώλεια για την Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Bundesliga, αλλά "έχασε" με τραυματισμό τον Τολισό

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Bundesliga πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε με 3-1 της Λεβερκούζεν στο «Αλιάνζ Αρένα». Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ, όμως στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό της και πήρε άνετα τη νίκη.

Η Λεβερκούζεν άνοιξε με περιπετειώδη τρόπο όταν στο 2’ ο Φόλαντ απέφυγε εντυπωσιακά τον Σούλε και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει ασίστ σε συμπαίκτη του αλλά είδε τον Τιάγκο Αλκάνταρα να σταματάει την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Τομπίας Βέλτζ έδειξε το σημείο του πέναλτι με την βοήθεια του VAR παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Φόλαντ το εκτέλεσε, ο Νόιερ απέκρουσε την μπάλα, όμως ο διαιτητής διέταξε την επανάληψη της εκτέλεσης θεωρώντας ότι οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου μπήκαν στην μεγάλη περιοχή πριν σφυρίξει. Τελικά το εκτέλεσε ο Βέντελ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 10’ όταν μετά τον συνδυασμό του Μίλερ με τον Λεβαντόφσκι, η μπάλα έφτασε στον Τολίσο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Στο 19΄ οι Βαυαροί πήραν το προβάδισμα στο σκορ με το εντυπωσιακό σουτ του Άριεν Ρόμπεν που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ταχ.
Σταδιακά η Μπάγερν Μονάχου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της «Αλιάνζ Αρένα», φτάνοντας κοντά στο τρίτο γκολ με το πλασέ του Λεβαντόφσκι στο 27’.

Τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της Λεβερκούζεν, Χραντέσκι σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Μίλερ. Στο 42’ η πρωταθλήτρια Γερμανίας «έχασε» τον Τολισό που τραυματίστηκε στο γόνατο, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Χάμες Ρόντριγκες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου είχε τον έλεγχο του αγώνα, αφού η Λεβερκούζεν δεν έδειχνε ικανή για να την κοντράρει. Στο 63΄ έχασε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει το τρίτο γκολ, αλλά ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να το κάνει από πλεονεκτική θέση.

Στο 80’ η Λεβερκούζεν έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Μπελαράμπι με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ραφίνια. Στο 89’ ο Τιάγκο σέντραρε και ο Χάμες Ροντρίγκες διαμόρφωσε με κεφαλιά το 3-1 για την Μπάγερν Μονάχου.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής της Bundesliga είναι: Βόλφσμπουργκ – Χέρτα 2-2 (87’ (πέν.) Μαλί, 90+3’ Μεχμέντι)- 61΄ Ντιλροσάν, 90+1’ Ντούντα), Λειψία – Αννόβερο 3-2 (9’ Πόουλσεν, 40’, 63’ Βέρνερ – 13’ Φαλκράγκ, 65’ Αλμπορνόζ), Μάιντζ- Άουγκσμπουργκ 2-1 (89΄ Ουγιάχ, 90+3’ Μαξίμ-82’ Ντονγκ-Βον), Φόρτουνα Ντίσελντορφ – Χόφενχαιμ 2-1(45’ Μοράλες, 88’ (πέν.) Λουμπεκάκιο – 86’ Νέλσον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς