23.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Χαρτς 4-0: Με θριαμβευτικό τρόπο στους ομίλους του Conference

Ο Δικέφαλος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Χαρτς και έστησε πάρτι πρόκρισης στους ομίλους του Conference League

Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι πρόκρισης στην Τούμπα με καλεσμένη τη Χαρτς, της οποίας και επικράτησε με 4-0 και εξασφάλισε την είσοδο στους ομίλους του Conference League.

Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και τώρα Χαρτς. Ο Δικέφαλος επικράτησε για δεύτερη φορά των Σκωτσέζων και ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο του για την είσοδο στους ομίλους του Conference League. Μάλιστα η τρίτη κατά σειρά πρόκριση ήταν και η μοναδική που ήρθε με 2 νίκες, μετά και το 1-2 του πρώτου αγώνα στη Σκωτία.

Έτσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιστρέψει σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά την απουσία ενός χρόνου, με την Ελλάδα να έχει μετά από πολλά χρόνια 4 ομάδες στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε να πατήσουν το πόδι τέρμα στο γκάζι, ήταν εύστοχοι και δέχθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες από τους Σκωτσέζους που ήρθαν μάλιστα ενώ ήδη ο ΠΑΟΚ είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη και λίγο έλειψε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ, όταν στο 13′ έκανε ένα από τα γνωστά του σουτ έξω από την περιοχή τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Μπορεί το γκολ να μην ήρθε για τον ΠΑΟΚ στη φάση με τον αρχηγό του, αλλά αυτό έγινε 3 λεπτά αργότερα. Ο Τάισον εκτέλεσε έξυπνα απευθείας φάουλ χαμηλά από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τέρμα για τον Βραζιλιάνο με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά και το πρώτο μετά από τρία χρόνια όταν και είχε σκοράρει για τη Σαχτάρ Ντόνετσκτ σε ένα παιχνίδι με τη Βασιλεία.

Το 2-0 ήρθε γρήγορα και κάπου εκεί κρίθηκε και η υπόθεση πρόκριση. Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε στα δεξιά, σέντραρε, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά και ο Μπράντον Τόμας με ωραίο γυριστό τελείωμα έχοντας την πλάτη στην εστία έκανε το 2-0 στο 23′.

Από εκεί και μετά οι Σκωτσέζοι επέλεξαν να παίξουν το κλασικό τους παιχνίδι και οι φορές που παίκτης των γηπεδούχων βρέθηκε στο έδαφος ήταν πολλές. Αυτό δημιούργησε νεύρα και εντάσεις με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει, χωρίς αυτό να ενοχλεί τους Ασπρόμαυρους αφού η Χαρτς δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Κοτάρσκι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Χαρτς έφτασε στη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τον Βάργκας να γυρίζει, τον Μπόις να πλασάρει και τον Βιεϊρίνια να κάνει σωτήριο τάκλιν και να σώζει την ώρα που ο Κοτάρσκι ήταν εξουδετερωμένος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας το 2-0 υπέρ της, μπήκε στο δεύτερο μέρος αρκετά χαλαρή. Αποτέλεσμα οι Σκωτσέζοι να χτυπήσουν καμπανάκι κάνοντας στα πρώτα 10 λεπτά δύο φάσεις, με την κεφαλιά του Σάνκλαντ στο 53′ να είναι η πιο απειλητική.

Ωστόσο ο Δικέφαλος ακόμη και στο κακό του κομμάτι επιβεβαίωσε την ευστοχία του για ακόμη μία φορά στο σημερινό παιχνίδι. Στο 57′ ο Κοτάρσκι βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος αφού υπερασπίστηκε την κατοχή εξαιρετικά με το σώμα του αφήνοντας την μπάλα να σκάσει μπροστά του, γύρισε για τον Κωνσταντέλια που προσπάθησε να εκτελέσει με τη μία αλλά αντί αυτού του βγήκε σε κοντρόλ και του έδωσε την ευκαιρία να στείλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα σε δεύτερο χρόνο.

Στο 71′ ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, με τον Τάισον να ολοκληρώνει την εξαιρετική αντεπίθεση με όμορφο τελείωμα και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα είχαν όλα τελειώσει και παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων δεν ήρθε κάποιο επιπλέον τέρμα στην αναμέτρηση, με το 4-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (64′ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (64′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (82′ Βρακάς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (75′ Μουργκ), Τόμας (75′ Τζίμας).

Χαρτς (ΜακΑβόι): Κλαρκ, Κεντ, Σίμπικ, Ρόβις, Άτκινσον (82′ Οφία), Ντέβλιν (90+3′ Χάλιντεϊ), Μπόις (59′ Ταγκάβα), Κόχρεϊν, Κίνγκσλεϊ (67′ Ντένχολμ), Βάργκας, Σάνκλαντ (67′ Λόουρι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς