19.8 C
Athens

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Ερυθρόλευκος σίφουνας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Ο ασύλληπτος Ολυμπιακός έβαλε μόνο 3 αντί για... 10 γκολ στους Σέρβους, σφραγίζοντας με τον πιο επιβλητικό τρόπο το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League - Ρεσιτάλ κυριαρχίας από την ομάδα του Μαρτίνεθ που έχασε αμέτρητες ευκαιρίες για να γράψει ένα ιστορικό σκορ

Δεν γινόταν να μη δείξει ξανά στο χορτάρι πως βρίσκεται σε ολόσωστο δρόμο για να βρεθεί ξανά εκεί που ανήκει διαχρονικά: στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός και στη Σερβία απέναντι στην Τσουκαρίτσκι (0-3) και με συνολικό σκορ 6-1 (!) προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League παρουσιάζοντας στο παιχνίδι του στοιχεία που απολαύσαμε και στο πρώτο ματς αλλά και σε αυτό με τον Ατρόμητο.

Τι εννοούμε; Την εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, τις πολλές τελικές προσπάθειες, την άμεση ανάκτηση της κατοχής και την πίεση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης από τους Σέρβους που δέχθηκαν ένα σωρό σουτ και γλίτωσαν από νέο διασυρμό στην έδρα που αγωνίστηκαν.

Για την ιστορία, ο ρυθμός δόθηκε από την εξέδρα όπου χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν το συγκεκριμένο γήπεδο να μοιάζει με… Πειραιά!

Φανταστικός Μπιέλ, έξοχος Μασούρας με νέο γκολ στον νέο του ρόλο και τρομερή διαχείριση στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να δέχεται μόλις ένα σουτ!

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι πίεσαν ψηλά και κέρδισαν κόρνερ στο 13′. Ο Έσε έγινε κάτοχος της μπάλας κι έπιασε τρομερό σουτ χωρίς ισορροπία, ο Στεφάνοβιτς τη βρήκε με το κεφάλι και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι.

Οι Πειραιώτες βρήκαν τελικά αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνας του αγώνα στο 34′ χάρη στην τρομερή ατομική ενέργεια του Μπιέλ και το ιδανικό τελείωμα του Μασούρα, που σκόραρε σε ένα ακόμη παιχνίδι κι έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Και φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ακολούθησε και δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν μια και καλή τις όποιες σκέψεις των Σέρβων για ένα… θαύμα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο εντυπωσιακός Μπιέλ έκανε ένα εντυπωσιακό τελείωμα και πέτυχε το 0-2 για να ξεσηκώσει ξανά τον ερυθρόλευκο πάγκο, ο οποίος παρακολουθούσε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν βασικοί να έχουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να ξεπερνούν το 70% στην κατοχή μπάλας χωρίς να δεχθούν ούτε τελική!

Οι Πειραιώτες δεν είχαν διάθεση να κατεβάσουν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ όμως να φρεσκάρει την ενδεκάδα του για να κάνει και την κατάλληλη διαχείριση. Ως το 57ο λεπτό, ο Ισπανός είχε πραγματοποιήσει τέσσερις αλλαγές ενώ στο 53′ και πριν αφήσει ο Ρέτσος τη θέση του στον Πορόσο, σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ με μια φοβερή κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Οι συνεργασίες σε μικρό χώρο και η γρήγορη κυκλοφορία μπάλας ήταν το σήμα κατατεθέν σε ένα ακόμα παιχνίδι για τους Ερυθρόλευκους. Έτσι, δημιουργήθηκε αρχικά η φάση του Βρουσάι στο 62′ με πολλές πάσες σε λίγα τετραγωνικά και κακό τελείωμα του τελευταίου, ενώ στο 64′ η προσπάθεια του Μπιέλ μετά την καταπληκτική πάσα του Σκάρπα κατέληξε άουτ.

Η πρώτη τελική των Σέρβων έγινε στο 67′ (!) όταν από τα αριστερά ο Ζε Μάριο έκανε το γύρισμα για τον Ιβάνοβιτς με το πλασέ του να είναι αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο Ελ Αραμπί είχε δύο πολύ σπουδαίες στιγμές με κεφαλιές στο 71′ και στο 81′ μετά από ωραία γεμίσματα του Σκάρπα και του Έσε αντίστοιχα (η μπάλα κατέληξε άουτ σε αμφότερες τις περιπτώσεις) και εν μέσω της ζεστής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ο σύλλογος πανηγύρισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League και περιμένει την κλήρωση για να μάθει αντιπάλους και φυσικά να δείξει τη δυναμική που χτίζει φέτος αφήνοντας μια και καλή πίσω την περσινή κακή χρονιά.

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Σκόρερ: 34′ Μασούρας, 45+1′ Μπιέλ, 53′ Ρέτσος

Γήπεδο: Gradski stadion Dubocica

Διαιτητής: Μάκελι (ΟΛΛ)

Κίτρινες: Ντρέζγκιτς / –

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Μίλαν Λέσνιακ): Σαμούροβιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Σούμποτιτς, Στεφάνοβιτς, Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77′ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (65′ Ανλιβί), Νίξεβιτς, Γιάνκοβιτς (46′ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (78′ Οβούσου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (57′ Πορόσο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Κααμπί (46′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς