19.9 C
Athens

ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2: Οι Βέλγοι πήραν εύκολη πρόκριση χτυπώντας αλύπητα στην κόντρα (vid)

Η πρωταθλήτρια Βελγίου περίμενε υπομονετικά τη φλυαρία της ΑΕΚ και όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή χτύπησε δίχως έλεος την εκτεθειμένη άμυνα της Ένωσης για να πάρει με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League

Οι όμιλοι του Champions League θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη μέχρι να υποδεχτούν έναν ελληνικό σύλλογο. Μετά τον Παναθηναϊκό, απόψε ήταν η σειρά της ΑΕΚ να αποτύχει λίγο πριν το νήμα του τερματισμού. Και όπως οι Πράσινοι αποκλείστηκαν από μια ομάδα που απλώς περίμενε υπομονετικά μέχρι να της δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει, κάπως έτσι την πάτησαν και οι Κιτρινόμαυροι.

Η μακράν μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς – πριν ανοίξει το σκορ – χάθηκε από τους Βέλγους στο 61′, όταν ο Μούγια προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι σε άδεια εστία εξ επαφής, κάνοντας τσαφ και στέλνοντας την μπάλα να περάσει παράλληλα με τη γραμμή. Και η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτή τη φορά μπήκαν με την μπάλα στα δίχτυα μετά από έναν έξοχο συνδυασμό. Από πλάγιο άουτ! Σκόρερ ο Κερκ στο 73′, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο…

 

Οι πρωταθλητές Βελγίου δεν χρειάστηκε να πάρουν το παραμικρό ρίσκο. Ήρθαν στην Αθήνα για να υπερασπιστούν το 1-0 της Αμβέρσας και το έκαναν με θαυμαστή ευκολία. Μάλιστα, όταν η ΑΕΚ κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης με τον Αραούχο, η Αντβέρπ χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά μέχρι να σιγήσει ξανά την OPAP Arena, όταν ο άπιαστος Μπαλικουισά έφυγε μόνος του για να γράψει το τελικό 1-2.

 

Ο επαναληπτικός της Αθήνας απέδειξε πως η ΑΕΚ δεν έχει ιδέες και λύσεις όταν βρεθεί απέναντί της οργανωμένη άμυνα. Η Αντβέρπ μόνο φόβητρο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού ήταν μεγάλα τα χρονικά διαστήματα που αντιμετώπιζε το ματς ως… Πανσερραϊκός. Ίσως και λιγότερο θαρρετά από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήταν ελάχιστες οι φορές που βγήκε μπροστά. Σε αντίθεση με τους Σερραίους που είχαν μια κλασική ευκαιρία και ένα γκολ στο πρώτο δίλεπτο.

Και γιατί να το κάνει όμως, όταν ήξερε πως θα της δοθεί η ευκαιρία να βρει ένα γκολ; Τελικά βρήκε δυο και κάπως έτσι οι Βέλγοι σφράγισαν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, προκαλώντας ελληνικό συνωστισμό στο Europa League με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ…

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80′ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε.

Άντβερπ: Μπουτέ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65′ Φαν ντε Μπος), Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Έκενκαμπ (65′ Κερκ), Φερμέιρεν, Μούγια, Μπαλικουϊσά (90+8′ Οντρέικα), Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς