24 C
Athens

Σάλος με τον Μπούμπλικ στο ματς με τον Τιμ: «Έχω κουραστεί να δίνω πίσω τις καριέρες στους ανάπηρους»

Η νίκη του Ντόμινικ Τιμ επί του Μπούμπλικ με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-4), με την οποία δείχνει να επιστρέφει στην καλή του φόρμα, ήταν το ένα πράγμα που ο κόσμος θα θυμάται από το συγκεκριμένο ματς του α’ γύρου στο US Open. Το δεύτερο είναι η ατάκα του Καζάκου τενίστα, που προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις στον κόσμο του τένις.

«Έχω κουραστεί να δίνω πίσω τις καριέρες στους ανάπηρους», ακούστηκε να λέει ο Aλεξάντερ Μπούμπλικ στα ρώσικα, στη διάρκεια του 2ου σετ κι ενώ ο Αυστριακός βρισκόταν μπροστά με 1-0 σετ και 4-1 γκέιμ. Το σχόλιο σύντομα μεταφράστηκε και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τον Καζάκο να κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ερωτηθείς για το σχόλιο του αντιπάλου του στη συνέντευξη Τύπου, ο Τιμ προσπάθησε αρχικά να τον δικαιολογήσει («ίσως δε μεταφράστηκε σωστά αυτό που είπε») και έπειτα δήλωσε πως «από σεβασμό και μόνο δεν πρέπει να λες κάτι τέτοιο».

Μετά την ήττα του στην πρεμιέρα, ο Μπούμπλικ απέσυρε τη συμμετοχή του από το διπλό, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς πριν από την έναρξη του τουρνουά είχε δηλώσει «Αν αποκλειστώ στο μονό, στον διάολο το διπλό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς