24.3 C
Athens

Γαλλία: Ο Λεσόρ θα προφυλαχτεί ως το τέλος του Μουντομπάσκετ, απών ο Φαλ από το ματς με τον Λίβανο

Η εθνική Γαλλίας έπεσε θύμα μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη σύγχρονη ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια ομάδα που ξεκίνησε με στόχο την πρόκριση στον τελικό, έμεινε εκτός β’ φάσης πριν καν διεξαχθεί η 3η αγωνιστική.

Μετά τον διασυρμό από τον Καναδά με 30 πόντους διαφορά ήρθε η ήττα από τη Λετονία για να βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες διάκρισης των τρικολόρ, που αν μπορούσαν θα είχαν πάρει το πρώτο αεροπλάνο για την πατρίδα τους.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, θα πρέπει να υποβληθούν στο μαρτύριο των αγώνων κατάταξης για τις θέσεις 17 ως 32, μια διαδικασία τρομερά επώδυνη για ένα σύνολο που είχε τεράστιες προσδοκίες. Ο Ματίας Λεσόρ θα είναι ένας από τους τυχερούς της γαλλικής αποστολής, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση της ομοσπονδίας ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού θα προφυλαχτεί ως το τέλος του τουρνουά ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος νέου τραυματισμού του στον αστράγαλο.

Κόντρα στον Λίβανο σήμερα θα απουσιάσουν και οι Γκομπέρ (πρόβλημα στον αστράγαλο) και Μουσταφά Φαλ (υποφέρει από πονόδοντο), που σημαίνει ότι οι Γάλλοι θα παραταχθούν χωρίς σέντερ στο έτσι κι αλλιώς αδιάφορο ματς με το οποίο ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις τους στον α’ γύρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς