19.7 C
Athens

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Tο απρόοπτο, οι αιχμές για το ΑΠΕ, η ατάκα στους φωτογράφους (pics, video)

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιηγήθηκε στα περίπτερα, φόρεσε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, περιεργάστηκε ηλεκτροκινούμενο όχημα, συνάντησε τον Κούδα και πήρε φανέλες του Αρη και του Ηρακλή

Στα περίπτερα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης παρατήρησε ότι τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του μάλιστα συνέβη και ένα απρόοπτο με ένα μικρόφωνο της ΕΡΤ, το οποίο «προσγειώθηκε» ακριβώς μπροστά του.

Το μικρόφωνο του boom έφυγε από τη θέση του και έπεσε στο κεφάλι ενός αστυνομικού, ενώ ένα μέτρο πιο πίσω βρισκόταν το κεφάλι του προέδρου της ΝΔ.

Γύρω στις 10.30 ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κύρτσο, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

«Καρφί» για την κυβέρνηση στο περίπτερο του ΑΠΕ

Δεν έλειψε και το «καρφί» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του ΑΠΕ στη ΔΕΘ.

Μετά την χθεσινή εξέλιξη όπου «εμφανίστηκε» η είδηση πως υπάρχει συμφωνία για την ακύρωση των περικοπών των συντάξεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Καλημέρα σας, πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε εντυπωσιασμένος από την επίδειξη των καταδρομέων ενώ, σταμάτησε σε όλα τα περίπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά όχι στου ΥΠΕΘΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο περίπτερο των ΗΠΑ, επισκέφτηκε το περίπτερο της Microsoft για να τιμήσει μία ομάδα Eλλήνων φοιτητών.

Οι φανέλες του Αρη και του Ηρακλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΠΑΕ Άρης, έλαβε ως δώρο μια φανέλα με τον αριθμό 1 και απάντησε στους ιθύνοντες της ΠΑΕ Άρης ότι «με κάνατε τερματοφύλακα». Σημειώνεται ότι τη φανέλα παρέδωσε προσωπικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρής Καρυπίδης. Ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της ομάδας μπροστά στο περίπτερό της.

Ένας φίλαθλος της ομάδας φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «από εδώ περνάει η αυτοδυναμία», ενώ άλλοι φώναζαν «Πρόεδρε είσαι το νούμερο 1».

Επίσης επισκέφτηκε και το περίπτερο του Ηρακλή και εκεί του έκαναν δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα δηλαδή και τα χρόνια της ομάδας.

Η συνάντηση με τον Κούδα και η ατάκα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

O κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το σταντ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου τον υποδέχθηκαν ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, Γιώργος Κούδας, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο βουλευτής του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Σε μία σύντομη συνομιλία που είχε με τους παρευρισκομένους τόνισε ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για την υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κούδας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι εύχεται να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

«Χαρά μου θα είναι να το εγκαινιάσω, να γίνει ένα γήπεδο κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου και να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που το αξίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι gamers και το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εντυπωσιάστηκε από την hi tech τεχνολογία του περιπτέρου με τις συσκευές virtual reality και έκανε ένα… ταξίδι στον φανταστικό κόσμο φορώντας την ειδική μάσκα.

Στη συνέχεια, περιεργάστηκε το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο που εκτίθεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Μιλώντας μάλιστα με τους υπεύθυνους, σημείωσε ότι ετοιμάζει και μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συνολική προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Το μη επανδρωμένο αερόχημα

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το περίπτερο του ΑΠΘ όπου θαύμασε το μη επανδρωμένο αερόχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές. Η κατασκευή έγινε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Πρέπει να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την πραγματική οικονομία» είπε και ρώτησε με ενδιαφέρον από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το αερόχημα, πόσο ψηλά πετάει, κλπ. Ευχήθηκε στους κατασκευαστές να μείνουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους.

Λίγα βήματα πιο κάτω,παρατήρησε με προσοχή και το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ερευνητική ομάδα του ΠΑΜΑΚ. Μάλιστα πηγαίνοντας στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον περίμενε μια έκπληξη καθώς δύο φοιτητές τον υποδέχθηκαν παίζοντας κλασική μουσική με τα βιολιά τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο των start up και συναντήθηκε τυχαία με τον Γιώργο Πατούλη, ενώ στο αμερικανικό περίπτερο συνάντησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς