16.1 C
Athens

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας έβαλε… χέρι στον Ποτσέκο: «Δε γίνεται να αμαυρώνουμε την εικόνα μας»

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζιάνι Πετρούτσι, δεν χαρίστηκε στον Τζιανμάρκο Ποτσέκο για την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Ποτσέκο είναι γνωστός για τις παρορμητικές αντιδράσεις του και μία τέτοια οδήγησε στην αποβολή του στην ήττα από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αυτή τη φορά όμως δεν πέρασε ασχολίαστη, καθώς ο Τζιάνι Πετρούσι μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους τόνισε πως δεν γίνεται να λερώνεται η εικόνα της εθνικής ομάδας, ωστόσο είχε να πει και καλά λόγια αναφέροντας πως πιστεύει σε αυτόν και το έχει δείξει.

Αναλυτικά:

«Είπα στους προπονητές ότι δεν γίνεται να έχουμε σκηνικά σαν αυτό. Δεν χάσαμε από τους διαιτητές, είναι λάθος νοοτροπία αυτή. Η Δομινικανή Δημοκρατία νίκησε πανάξια, δεν χάσαμε από την διαιτησία, πρέπει πάντα να δεχόμαστε το αποτέλεσμα. Υπάρχουν πάντα διαιτητικά λάθη, αλλά δεν χάσαμε από αυτά.

Έχουμε μία εικόνα να υπερασπιστούμε. Δεν έχει σχέση με την FIBA. Τέτοιες συμπεριφορές συνέβησαν μία φορά, αλλά δεν πρέπει να ξανασυμβούν. Το είπα στον κόουτς και τους βοηθούς του αυτό. Έχουμε έξυπνους ανθρώπους. Ό,τι έγινε χθες δεν έχει σχέση με αυτά που έγιναν στο περσινό EuroBasket.

Ο Ποτσέκο είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος από κάθε άποψη. Είναι ο πρώτος που λυπάται και κατάλαβε τι έκανε. Το γεγονός ότι παραμένει προπονητής της Ιταλίας δείχνει πόσο πιστεύω σε αυτόν, είναι καλός προπονητής και αυτό δεν αλλάζει από μία ήττα. Αλλά δεν γίνεται να χάνουμε έτσι, επειδή η Ομοσπονδία έχει μία καλή εικόνα. Μας σέβονται σε όλο τον κόσμο ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

Όταν κάποιος υπερβάλλει, τότε υπερβάλλει. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αγώνες στις μικρές ηλικίες, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, όχι απλώς στο Προολυμπιακό τουρνουά. Έχουμε τα στοιχεία για να προχωρήσουμε. Η εικόνα μας όμως είναι το πιο βασικό πράγμα, δεν γίνεται να αμαυρωθεί. Ο κόουτς το ξέρει αυτό, του το είπα αυτό. Μιλήσαμε στην ομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς