21.9 C
Athens

Παπαπέτρου για Παναθηναϊκό: Δεν πρέπει να βάλουμε πίεση για τίτλους στους εαυτούς μας

Χαμηλούς τόνους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό κρατά ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Σε συνέντευξή του στη σερβική «Μοzzartsport» ο διεθνής φόργουορντ ζήτησε χρόνο προκειμένου οι Πράσινοι να χτίσουν ομάδα που θα διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους, αναφέρθηκε στην παρουσία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ και… αποθέωσε τον περσινό προπονητή του στην Παρτιζάν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι δηλώσεις του Παπαπέτρου:

Για τον νέο Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός ήταν ενεργός στην αγορά, ο σύλλογος έδειξε φιλοδοξία να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει και να επιστρέψει στις επιτυχίες των προηγούμενων ετών, που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους. Έχουμε καλούς παίκτες και ομάδα, σπουδαίο προπονητή. Όλα φαίνονται πολύ καλά και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας.

Δεν είναι εύκολο να πούμε ότι θα είμαστε υποψήφιοι για τον ευρωπαϊκό τίτλο. Οι ομάδες δεν χτίζονται σε έναν χρόνο. Είναι δύσκολο να φέρεις 10-11 νέους παίκτες και να περιμένεις ότι η χημεία θα βγει από μόνη της, ότι όλα θα είναι τέλεια ως εκ θαύματος. Αυτή θα είναι η πρώτη μας σεζόν μαζί, φυσικά θα θέλαμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στη συνεχή βελτίωση και την οικοδόμηση καλών δεσμών στην ομάδα. Να επιστρέψουμε στη σκηνή ως ομάδα πλέι οφ, υποψήφια για το Final Four. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Μπορείτε να δείτε μόνοι σας πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσεις έναν ευρωπαϊκό τίτλο, πρέπει να έχεις την τύχη με το μέρος σου. Όλοι είδαμε τι συνέβη στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια των προημιτελικών, πώς επέστρεψε η Ρεάλ και πώς ο Γιουλ έδωσε στην ομάδα του την Ευρωλίγκα με αυτό το σουτ… Δεν πρέπει να βάλουμε πίεση στους εαυτούς μας για τίτλους, αλλά μόνο για να δείξουμε σε όλους ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και θα είμαστε παρόντες στην κορυφή τα επόμενα χρόνια».

Για τον τραυματισμό του Μήτογλου λίγο πριν την έναρξη του Mundobasket και τις άλλες απουσίες της Εθνικής: «Ήταν μια σημαντική απώλεια, έναν πολύ σημαντικός παίκτης για την Ελλάδα. Επέστρεψε μετά από πολύ καιρό, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και σήμαινε πολλά για εμάς. Έχουμε ήδη υποστεί τόσο πολλά χτυπήματα στην προετοιμασία για το Mundobasket. Γνωρίζουμε πόσο μεγάλες είναι αυτές οι απώλειες και αυτή ήρθε σε εμάς σε μια δύσκολη στιγμή. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε. Από την πρώτη μέρα μιλήσαμε για ένα γκρουπ παιδιών που θέλουν να είναι εδώ και να αγωνιστούν, οπότε προσπαθούμε για το καλύτερο. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, έχουμε την επιθυμία και την ενέργεια, τώρα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Η σχέση μας ήταν υπέροχη. Τι να πω, είναι ένας θεός του μπάσκετ, μια μοναδική προσωπικότητα που πρέπει και αξίζει να γνωρίσεις. Αισθάνομαι προνομιούχος που συνεργαστήκαμε στην Παρτιζάν, που μπόρεσα να εκπαιδευτώ υπό την ηγεσία του. Χαίρομαι που με επέλεξε στην ομάδα του. Είναι απαιτητικός προπονητής, πάντα ζητάει το μέγιστο από τους παίκτες, αναζητά την τελειότητα. Είναι ένας πραγματικός σταρ, ο τρόπος που προσεγγίζει την προπόνηση, τη δουλειά, τους παίκτες, τους άλλους προπονητές, το προσωπικό εντός και εκτός γηπέδου είναι κάτι εντυπωσιακό. Είναι φίλος με όλους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς