23.3 C
Athens

Μλαντένοβιτς: Θέλω να κερδίσω όλα αυτά που αξίζει ένας μεγάλος σύλλογος, θα δίνουμε μάχη για τη δόξα του Παναθηναϊκού

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς μίλησε στο match programme του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και μεταξύ άλλων ανέφερε πως θέλει να κερδίσει τα πάντα με την ομάδα.

Ο Σέρβος αριστερός μπακ μίλησε και για τη μάχη που δίνουν οι Πράσινοι για να μπούνε στους ομίλους του UEFA Champions League και τόνισε πως ελπίζει αυτός και οι συμπαίκτες του να τα καταφέρουν γιατί ο σύλλογος το αξίζει.


Αναλυτικά όσα είπε:

Το τελευταίο πέναλτι στο Βελοντρόμ, η εκτέλεση, ο πανηγυρισμός σου, οι υπόλοιποι που έρχονται τρελαμένοι προς τα εσένα. Μια τρομερή εικόνα. Το έχεις συνειδητοποιήσει ότι ήσουν μέσα σε μια στιγμή που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του Παναθηναϊκού;

«Όχι ακόμα. Νομίζω ότι θα το συνειδητοποιήσουμε και θα καταλάβουμε τι κάναμε, τα επόμενα χρόνια. Τώρα έχουμε μπροστά μας ακόμα έναν μεγάλο στόχο. Μια μεγάλη πρόκληση για να ολοκληρώσουμε ένα όνειρό μας, το Champions League. Αναμφίβολα αυτός ο σύλλογος το αξίζει».

Ο τρόπος που πανηγύρισες στο Βελοντρόμ σου βγήκε αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή;

«Ναι, ήταν της στιγμής. Είχε τόση μα τόση φασαρία στο γήπεδο κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού. Ήταν κάτι τρελό. Έχω παίξει σε πολλά μεγάλα ματς αλλά εκεί η ατμόσφαιρα είχε κάτι ξεχωριστό. Αυτό που ήθελα λοιπόν εκείνη τη στιγμή, ήταν να κλείσω τα αυτιά μου και να ακούσω μόνο τον εαυτό μου. Εμένα και τίποτα άλλο. Δεν ήταν για να προβοκάρω, ούτε για να προκαλέσω λέγοντας ότι δεν σας ακούω. Έκλεισα τα αυτιά του θέλοντας να ακούσω εμένα, την αναπνοή μου. Και την ίδια στιγμή έβλεπα τους συμπαίκτες μου και όλη την ομάδα να έρχεται προς το μέρος μου. Ήταν πραγματικά ένα απίστευτο συναίσθημα. Αυτή η εικόνα θα μείνει για πάντα».

Τι σκέφτεσαι όταν πας για να εκτελέσεις το τελευταίο πέναλτι που ξέρεις ότι θα κρίνει μια μεγάλη πρόκριση; Έχεις ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση;

«Όχι σε τελευταίο πέναλτι. Θυμάμαι έναν αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια, που σούταρα το έκτο ή το έβδομο πέναλτι αλλά υπήρχε κι άλλη μια εκτέλεση μετά από εμένα. Δεν ένιωσα μεγάλη πίεση απέναντι στη Μαρσέιγ. Είχα επιλέξει από πριν πού θα το εκτελέσω. Ένιωθα καλά και το είπα και στο τιμ: “Αν θέλετε, βάλτε με στο τελευταίο πέναλτι”. Ήταν γραφτό να γίνει νομίζω. Δεν θα πω ότι είναι θέμα ποιότητας. Είναι θέμα στιγμής. Σήμερα το έβαλες, ίσως κάποια άλλη στιγμή θα το χάσεις. Την επόμενη μέρα απ’ το δικό μου πέναλτι, ο φίλος μου ο Γκούντελ απ’ την Εθνική ομάδα, που παίζει στη Σεβίλλη, αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι στον τελικό του Super Cup. Δεν άξιζε να το χάσει αλλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή, ποιοτική και σταθερή ομάδα. Κι εσείς οι ίδιοι προφανώς το γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους. Ωστόσο, η πρόκριση επί της Μαρσέιγ, η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα και ο τρόπος με τον οποίο πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, σας έδειξε ότι δικαίως μπορείτε να ονειρεύεστε τους ομίλους του Champions League;

«Επιστρέψαμε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να δέχεσαι γκολ στο πρώτο λεπτό και μετά να δέχεσαι δεύτερο γκολ στο 45’. Αν σου πουν ποια είναι η χειρότερη στιγμή για να δεχτείς γκολ, θα πεις το πρώτο και το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Κι είναι απίθανος ο τρόπος που αντιδράσαμε. Νομίζω ότι το αξίζαμε στο τέλος. Το ένιωθα και στο γήπεδο και νομίζω ότι σαν ομάδα και σαν γκρουπ το αξίζαμε. Απ’ το πρώτο παιχνίδι το νιώσαμε στην Αθήνα, ότι μπορούμε να δώσουμε μάχη για το όνειρο, για το Champions League. Ως ομάδα ακόμα βρισκόμαστε στη διαδικασία που προσπαθούμε να βελτιωθούμε, να γνωριστούμε και οι νέοι παίκτες να προσφέρουν νέα ενέργεια και ποιότητα στο σύνολο».

Απομένει ένα βήμα για την πρόκριση. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι οι όμιλοι του Champions League;

«Έχουμε άλλο ένα βήμα, το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο. Θα πρέπει όλοι οι παίκτες να τα δώσουμε όλα, είτε παίζουμε είτε δεν παίζουμε. Να έχουμε ενέργεια, χαρακτήρα και να είμαστε σε εγρήγορση για να δώσουμε τα πάντα. Είμαστε κοντά αλλά την ίδια στιγμή είμαστε και μακριά. 90 λεπτά είναι πολλά. Ακόμα και το ένα λεπτό μπορεί να είναι πολύ για να αλλάξουν όλα στο ποδόσφαιρο».

Ποια είναι η αποτίμησή σου για το εκτός έδρας ματς με την Μπράγκα;

«Ήμασταν κάπως τυχεροί που πετύχαμε γκολ στις καθυστερήσεις. Ήταν όμως κάτι πολύ θετικό στο κλείσιμο του αγώνα και ενόψει της ρεβάνς στην Αθήνα. Είχαμε αναλύσει καλά την Μπράγκα και αντιμετωπίσαμε ό,τι ακριβώς περιμέναμε. Δεν μας εξέπληξαν. Νομίζω ότι εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές που εμείς είχαμε λιγότερη συγκέντρωση».

Υπάρχουν προβλέψεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια;

«Όλα είναι ανοιχτά. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι πιθανότητες είναι 50-50. Σε αυτά τα ματς οι στιγμές καθορίζουν το αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι γεμάτο και ότι με τη στήριξη των οπαδών μας, κάτι που αποτελεί αβαντάζ για εμάς, θα τα καταφέρουμε και θα προκριθούμε στους ομίλους του Champions League».

Πριν από τη ρεβάνς με την Μπράγκα, ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Βόλο. Το γεγονός ότι την περασμένη σεζόν ο τίτλος χάθηκε την τελευταία στιγμή νιώθεις ότι διατηρεί το κίνητρο της ομάδας για το πρωτάθλημα στο υψηλότερο επίπεδο;

«Αναμφίβολα. Τώρα το θέλουμε ακόμα περισσότερο. Ένας απ’ τους λόγους που ήρθα ήταν κι αυτό: μου αρέσει να διεκδικώ και να δίνω μάχες για τίτλους. Για το πρωτάθλημα, για το Κύπελλο, για τα Κύπελλα Ευρώπης. Ξέρουμε ότι θα είναι μια μακρά, δύσκολη και απαιτητική σεζόν αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Είναι ένας μεγάλος στόχος για εμάς».

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχεις για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν;

«Υπάρχουν πολύ καλοί αντίπαλοι και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σεζόν. Φαίνεται ήδη και στα ευρωπαϊκά προκριματικά ότι όλες ομάδες είναι ισχυρές και δίνουν μεγάλες μάχες. Κι αυτό είναι καλό συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς είναι οι μεγάλοι μας αντίπαλοι με τους οποίους θα δώσουμε μάχες, μέσα στα όρια του fair play, για το πρωτάθλημα αλλά αυτό που συμβαίνει με την πορεία των ελληνικών ομάδων στα εφετινά προκριματικά κάνει πολύ καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει πέντε επίσημα ματς, τα οποία μάλιστα ήταν όλα απαιτητικά. Θεωρείς ότι αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα για την ομάδα δεδομένου ότι έχει αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό;

«Σίγουρα. Αυτή την περίοδο που ξεκινούν τα πρωταθλήματα δεν είναι δυνατόν να βρίσκεσαι στην καλύτερη φόρμα σου, όπως θα είσαι για παράδειγμα τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο ή τον Μάρτιο. Το βλέπουμε άλλωστε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών προκριματικών με αρκετά αποτελέσματα. Άρα το γεγονός ότι έχουμε επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας είναι ένα αβαντάζ. Τα φιλικά μπορεί να μοιάζουν με τα επίσημα ματς αλλά διαφέρουν πολύ. Κι ειδικά τα ευρωπαϊκά ματς είναι απαιτητικά και υψηλού επιπέδου».

Συνήθως το πρόβλημα σε τέτοιες περιστάσεις είναι το να βγάλεις απ’ το μυαλό σου το ευρωπαϊκό ματς που προηγήθηκε κι εκείνο που ακολουθεί, όπου το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο, για να αφοσιωθείς σε ένα ματς πρωταθλήματος. Πώς μπορείς να αποφύγεις την παγίδα;

«Είναι αγγλική εβδομάδα με τρία ματς σε επτά ημέρες. Πρέπει να αλλάξεις τη σκέψη σου απ’ την Ευρώπη στο πρωτάθλημα και ξανά πίσω στην Ευρώπη. Αν όμως θέλεις να βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο και ζητάς το κάτι παραπάνω, πρέπει να βάλεις το μυαλό σου στη διαδικασία ότι κάθε ματς είναι διαφορετικό. Αυτός είναι ο τρόπος».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έφεραν στον Παναθηναϊκό;

«Ήρθα κυρίως για αθλητικούς λόγους. Ήξερα βεβαίως ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, ότι έχει φανταστικούς φιλάθλους κι ότι η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη. Βεβαίως είχε δύσκολα χρόνια το προηγούμενο διάστημα, άλλα πλέον παρουσιάζει μια μεγάλη προοπτική για το μέλλον, όπως άλλωστε δείχνει και η τελευταία διετία. Όλα λοιπόν έγειραν προς το να επιλέξω τον Παναθηναϊκό, ώστε όλοι μαζί να ανέβουμε επίπεδο, να διεκδικήσουμε τίτλους και να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας στην Ευρώπη. Κι αρχίσαμε καλά…».

Ερχόμενος στην Ελλάδα, τι συνάντησες;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ. Ο ήλιος, το περιβάλλον, η θάλασσα. Είναι όλα πιο κοντά σε εμάς, στην πατρίδα μας, στην κουλτούρα μας. Νιώθω ήδη σαν να είμαι στην Ελλάδα πολύ καιρό. Κι αυτό βοηθάει πολύ στην προσαρμογή…».

Βοήθησε σ’ αυτό και το καλό κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα;

«Χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι απίθανο! Δεν χρειάστηκα σχεδόν καθόλου χρόνο για να προσαρμοστώ. Όλοι στην ομάδα είναι τοπ. Νιώθω ότι το γκρουπ που έχουμε είναι εξαιρετικό. Σίγουρα ο κόουτς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό».

Είχες ακούσει πολλά για την ισχυρή έδρα του Παναθηναϊκού προτού έρθεις. Ήδη έχεις παίξει στη Λεωφόρο. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;

«Είναι ένα γήπεδο με ψυχή. Κι αυτή την ψυχή μπορείς να την αισθανθείς αμέσως. Η σύνδεση μεταξύ των οπαδών και των παικτών είναι μοναδική. Το νιώθεις ακόμα κι απ’ τα φιλικά ματς. Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό που νιώθεις μέσα στα παλιά γήπεδα. Η ατμόσφαιρα είναι τρομερή. Πραγματικά χαίρεσαι να παίζεις στη Λεωφόρο. Βεβαίως τα ευρωπαϊκά ματς θα τα παίξουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου όμως νομίζω ότι κι εκεί η ατμόσφαιρα και η στήριξη θα είναι εντυπωσιακή απ’ τους οπαδούς μας, αφού θα βρεθεί στις εξέδρες τριπλάσιος κόσμος. Ανυπομονώ…».

Πώς είναι ο Φίλιπ έξω απ’ το γήπεδο;

«Τελείως διαφορετικός. Τελείως! Λιοντάρι μέσα στο γήπεδο, αλλά γάτα έξω απ’ αυτό (γέλια). Είναι αλήθεια. Είμαι ήσυχος, ήρεμος και χαμογελαστός».

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Περνάω τον περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Πάμε βόλτες, στο πάρκο, στη θάλασσα, σε κάποιο εστιατόριο. Όταν υπάρχει χρόνος θέλω να τον περνάω με την οικογένειά μου γιατί μετά θα γίνει πιο δύσκολη η κατάσταση με τα ταξίδια και τους συνεχόμενους αγώνες. Όταν θα έχω χρόνο, θα ήθελα να επισκεφτώ τα ιστορικά μέρη της Αθήνας. Τον Παρθενώνα, το Παναθηναϊκό Στάδιο. Υπάρχει τόση ιστορία στην Ελλάδα…».

Ποια σπορ σου αρέσει να παρακολουθείς;

«Μου αρέσει το τένις. Ιδίως όταν παίζει ο Τζόκοβιτς τον παρακολουθώ, όπως και όλη η Σερβία (γέλια). Μου αρέσει και το μπάσκετ. Αν υπάρχει ένα καλό παιχνίδι είτε στην Euroleague είτε στο δικό μας πρωτάθλημα, την ABA League, τα βλέπω. Φυσικά παρακολουθώ αρκετά και ποδόσφαιρο αλλά όταν έχεις παιδιά ο χρόνος για όλα τα υπόλοιπα είναι περιορισμένος».

«Θέλω να κερδίσω τα πάντα. Όλα όσα είναι πιθανά: πρωτάθλημα, Κύπελλο, πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όλα αυτά που αξίζει ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα κλαμπ που πρέπει πάντοτε να βρίσκεται στην κορυφή και καθημερινά θα δίνουμε μάχη γι’ αυτό. Θα δίνουμε μάχη για τη δόξα του Παναθηναϊκού».

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς