18.7 C
Athens

Eurovolley: Η εθνική αναχωρεί για Τελ Αβίβ, η 14άδα που ανακοίνωσε ο Μπονιφάντε

Το απόγευμα του Σαββάτου (26/8) ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών στην Ελλάδα και νωρίς το πρωί της Κυριακής (27/8) η αποστολή θα πετάξει με προορισμό το Τελ Αβίβ, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο Δ’ όμιλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με την ολοκλήρωση της προπόνησης της Παρασκευής έγινε γνωστή και η 14άδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τον Ντάντε Μπονιφάντε να αφήνει εκτός τον Σπύρο Χανδρινό και να επιλέγει τους εξής αθλητές:

Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Αποστόλης Πετσιάς.

Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Σπύρος Χάκας, Αλέξανδρος Ράπτης.

Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας (αρχηγός), Δημήτρης Τζούριτς, Δημοσθένης Λινάρδος, Θοδωρής Βουλκίδης.

Διαγώνιοι: Γιώργος Τζιουμάκας, Δημήτρης Μούχλιας.

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Αριστείδης Χανδρινός.

Το προπονητικό επιτελείο αποτελούν ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε, οι συνεργάτες του Σαμουέλε Πάπι, Κώστας Χριστοφιδέλης και Γιώργος Στεφάνου, ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας, ο στατιστικολόγος Αλέξανδρος Λάιος, οι φυσιοθεραπευτές Τζέιμς Νεόφυτος, Δημήτρης Σεϊμέκης, ο γυμναστής Λάμπρος Δάνας και ο φροντιστής Ζαννής Ρούσσος.

Ντάντε Μπονιφάντε: «Όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά»

Ο Ντάντε Μπονιφάντε ως αθλητής το 2011 είχε κατακτήσει με την Εθνική Ιταλίας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωβόλεϊ και 12 χρόνια μετά θα ζήσει την εμπειρία ως ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για την προετοιμασία σε Καλαμάτα και Αθήνα και για το Ευρωβόλεϊ που ξεκινάει τις επόμενες μέρες.

«Η προετοιμασία πήγε καλά και είμαι χαρούμενος γι’αυτό. Η δουλειά που έπρεπε να κάνουμε όλο αυτό το διάστημα έγινε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις προπονήσεις και μέσα από την διαδικασία των φιλικών βελτιώθηκαμε όλοι. Όλοι οι αθλητές ήταν εξαιρετικοί. Δουλεύουν σκληρά, με συνέπεια, συγκεντρωμένα και θέλουν κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Όλοι δούλεψαν πολύ καλά».

Για τα δικά του συναισθήματα ενόψει του Ευρωπαϊκού: «Την εμπειρία του Ευρωπαϊκού την έχω βιώσει ως παίκτης και τώρα θα την έχω ως προπονητής. Είμαι δίπλα στους αθλητές μου, όπως και όλο το επιτελείο και θα το περάσουμε μαζί. Υπάρχει ανυπομονησία για να ξεκινήσουμε και όλοι βοηθούν για το καλό της ομάδας».

Για την πρεμιέρα με το Ισραήλ: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η πρεμιέρα είναι και η πιο επικίνδυνη. Πρέπει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου. Το Ισραήλ παίζει στην έδρα του και ο κόσμος θα βάλει πίεση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία μάχη».

*Όλοι οι αγώνες της Ελλάδας θα μεταδοθούν από την Δημόσια Τηλεόραση και την ΕΡΤ-3.

Το πρόγραμμα της Εθνικής (Ισραήλ-Τελ Αβίβ)

Τρίτη 29 Αυγούστου
20:00, Ισραήλ-Ελλάδα

Τετάρτη 30 Αυγούστου
17:00, Τουρκία-Γαλλία
20:00, Ρουμανία-Πορτογαλία

Πέμπτη 31 Αυγούστου
17:00, Γαλλία-Πορτογαλία
20:00, Ρουμανία-Ισραήλ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
16:00, Ρουμανία-Τουρκία
19:00, Πορτογαλία-Ελλάδα

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
17:30, Τουρκία-Ελλάδα
20:30, Ισραήλ-Γαλλία

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
17:00, Ελλάδα-Ρουμανία
20:00, Ισραήλ-Πορτογαλία

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
17:00, Γαλλία-Ρουμανία
20:00, Πορτογαλία-Τουρκία

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
17:00, Ελλάδα-Γαλλία
20:00, Τουρκία-Ισραήλ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς