23.9 C
Athens

Κατσαμπής στο FWS.GR: «Είμαι Ηρακλής, γιατί να το κρύψω;»

Ο Τάσος Κατσαμπής μιλάει στο FWS.GR για την ενασχόληση του με τον Ηρακλή, δίνει το στίγμα του για την επόμενη μέρα και δεν μασάει τα λόγια του

Ένας από τους ανθρώπους που βγήκαν μπροστά, στα δύσκολα για τον Ηρακλή είναι ο Τάσος Κατσαμπής, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην δώσει το παρών στο κάλεσμα της κυανόλευκης οικογένειας.

Ο Γενικός Αρχηγός «κυανόλευκων» του οποίου η γνώμη βαραίνει αρκετά, μιλάει στο FWS.GR για την επόμενη μέρα του συλλόγου, δεν μασάει τα λόγια του και τοποθετείται για όλους και για όλα.

 

Πολλοί χαρακτήρισαν ως τρέλα την προσπάθεια που έγινε αυτή την περίοδο στην ομάδα, τι απαντάτε;

Τρέλα είναι αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που βγάζουν απόφαση για να υποβιβάσουν τον Ηρακλή, ενώ αγωνιστικά η ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί. Απλά βρίσκουν κάποιο λόγο και αιτία να την πληρώνουμε πάντα εμείς, σε σχέση με άλλους που έχουν παρόμοια προβλήματα. Την πληρώνει μια ομάδα που είναι μόνη της, δεν έχει συνεργασίες και είμαι περήφανος που την ακολουθώ.

Τι κατάσταση βρήκατε όταν αναλάβατε πέρυσι;

Αυτά που συνάντησα εγώ ήταν τρέλα, και θα χρησιμοποιούσα μια κλισέ φράση των πολιτικών καμένη γη. Στις εγκαταστάσεις να υπάρχει μια εικόνα εγκατάλειψης, ένα σκηνικό σε όλα τα επίπεδα που δεν ταιριάζει στον Ηρακλή. Καταφέραμε μια ομάδα βετεράνων, μια παρέα θα έλεγα καλύτερα όσων αγαπάμε τον σύλλογο, με αγώνα και με στερήσεις να τον ξαναζωντανέψουμε. Κάναμε έναν ακόμη άθλο του Ηρακλή, με στόχο να επιστρέψει η ομάδα εκεί που δεν έπεσε ποτέ στην Super League.

Πως αισθάνεστε από την στήριξη που δείχνει ο κόσμος στο πρόσωπο σας;

Αν ένα πράγμα δεν επιτρέπω σε κανέναν, είναι να αμφισβητήσει την καθαρή και τίμια προσπάθεια που κάνουμε. Δεν είμαι μόνος μου, υπάρχουν οι άνθρωποι που ξέρετε από την οικογένεια του συλλόγου, που πιστέψαμε σε αυτό το εγχείρημα. Το σπουδαιότερο γεγονός, ήταν στήριξη από τους οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή, με την βοήθεια από την Αυτόνομη Θύρα 10. Σε αντίθεση με άλλους που το παίζουν Ηρακλειδείς, αλλά δεν ήρθαν μαζί μας.

Η ομάδα πέρασε στην επόμενη μέρα, τι περιμένετε από τον Τομ Παπαδόπουλο;

Περιμένω αυτό που είχα σαν όνειρο και ως ποδοσφαιριστής, μια υγιή διοίκηση και όχι περαστική γιατί όσοι ήρθαν τα τελευταία χρόνια πέρασαν, κατέστρεψαν και έφυγαν. Δεν θα μπω στην διαδικασία, αν κέρδισαν σε βάρος της ομάδας. Όσο το ότι κατέστρεψαν οικονομικά, μια μεγάλη ομάδα. Το όνομα και η ιστορία του Ηρακλή, δεν καταστρέφεται και πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να δυναμώνει και να επιστρέφει εκεί που δεν αρέσει σε κάποιους. Ήδη με την έλευση του, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το καλύτερο.

Πως κρίνετε την συστράτευση του Παύλου Μυροφορίδη στην προσπάθεια αυτή;

Ο Παύλος με την «τρέλα» του για την ομάδα, βγήκε μπροστά και έφερε παίκτες που μέχρι εκείνη την στιγμή, εξαιτίας της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας που είχαμε δεν μπορούσαν να έρθουν. Ωστόσο όλα θα κριθούν στο γήπεδο, το οποίο είναι ο καθρέφτης των πάντων.

Ποια η γνώμη σας για τον Σπύρο Μπαξεβάνο, και πόσο θα βοηθήσει η έλευση του Αλέκου Βοσνιάδη;

Ο Σπύρος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής, μας βοήθησε αρκετά στο να επιστρέψουμε. Υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπο του και στις ικανότητες του, και είμαι σίγουρος πως όπου και να πάει θα πετύχει, έτσι κρίθηκε εκείνη την στιγμή από την διοίκηση και χώρισαν οι δρόμοι μας. Από την άλλη πλευρά, ο Αλέκος είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει το στίγμα του όπου έχει πάει, αλλά ας μην πούμε πολλά θα κριθεί από το έργο του.

Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι των υποδομών για εσάς;

Εγώ μπορεί να έρχομαι από Αθήνα μεριά, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει τι αισθάνομαι για αυτήν την ομάδα, και πιστεύω πως μετά από τόσα χρόνια το χω δείξει και με τις πράξεις μου. Είμαι Ηρακλής, δεν το κρύβω. Είμαι πολύ περήφανος, που ανήκω εδώ. Τόσο ο Απόστολος Βέλλιος που μεγάλωσε μαζί μας ποδοσφαιρικά και είναι γέννημα-θρέμμα Ηρακλής, όσο και ο Γιάννης Παπαδόπουλος που είναι ξανά μαζί μας, και μικρός τραγούδαγε τα συνθήματα της ομάδας. Είναι δυο παραδείγματα του πόσο σημαντικό κομμάτι, είναι οι υποδομές για μια ομάδα όπως ο Ηρακλής. Μπορεί να προσπάθησαν να τις διαλύσουν, ωστόσο τώρα γίνεται μια νέα προσπάθεια. Οι υποδομές είναι η καρδιά, οι ρίζες ενός συλλόγου που μπορεί να παίρνει παιδιά που θα παίζουν για πρώτα για την ομάδα και την ιστορία της.

Τι μήνυμα στέλνει ο Τάσος Κατσαμπής στον κόσμο του Ηρακλή;

Ο σύλλογος για τρίτη φορά θα ξαναβρεθεί, εκεί απ’ όπου δεν έπεσε ποτέ. Ο κόσμος είναι το μεγάλο κομμάτι της ομάδας, η προσπάθεια θα τον κάνει να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει. Όλοι μαζί θα φέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει στην Super League.

Μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με την ομάδα τώρα στα δύσκολα;

Δεν μετανιώνω ούτε μια στο εκατομμύριο, όσο με χρειάζεται ο Ηρακλής, θα είμαι εδώ. Στόχος μου ήταν και είναι όλοι εμείς που αγαπάμε τις ομάδες μας, να διώξουμε από το ποδόσφαιρο όλους που κινούνται με άλλους τρόπους από αυτό.

Σήμερα ο Ηρακλής αγωνίζεται κόντρα στον Εθνικό τι περιμένετε από την ομάδα σας;

Παίζουμε κόντρα σε μια ιστορική ομάδα αλλά δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ομάδες με τεράστια ιστορία και κόσμο πίσω τους να ταλαιπωρούνται. Είναι πολύ αγαπητή ομάδα για μένα ο Εθνικός, τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά χρόνια τα έζησα στην Αθήνα. Δεν μπορώ να ξεχάσω την φωνή του Εθνικάρα (σ.σ. Γιάννη Μαντζουράνη), που ηχούσε στα αυτιά μας. Παίζουμε σε ένα καλό γήπεδο όπως είναι αυτό της Καλλιθέας, και το μόνο που έχω να πω είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να προκριθεί ο Ηρακλής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς