18.1 C
Athens

Δομινικανή Δημοκρατία – Φιλιππίνες 87-81: Ο Τάουνς χάλασε το γιορτινό κλίμα και το ιστορικό ρεκόρ στη Μανίλα

Η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ενός αγώνα θρίλερ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο MundoBasket λυγίζοντας τις Φιλιππίνες με 87-81.

Στις Φιλιππίνες ζουν και αναπνέουν για την παρουσία της εθνικής του ομάδας στη διοργάνωση και φυσικά για το γεγονός πως το φιλοξενεί η χώρα τους. Έτσι στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος στη διοργάνωση, όχι απλά οι κερκίδες ήταν γεμάτες αλλά έγινε ρεκόρ στην ιστορία του MundoBasket με 38.115.

Αυτό το ιστορικό ρεκόρ ωστόσο δεν συνδυάστηκε με νίκη για τις Φιλιππίνες, οι οποίες πάλεψαν μέχρι το τέλος αλλά μετά από ένα συγκλονιστικό ματς γνώρισαν την ήττα από τη Δομινικανή Δημοκρατία με 87-81.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι σε όλο το παιχνίδι, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και πανηγύρισαν τη συγκλονιστική νίκη με  . Για τους νικητές ξεχώρισε ο NBAερ Τάουνς με 26 πόντους, ενώ για τις Φιλιππίνες πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως ένας άλλος NBAερ, o Τζόρνταν Κλάρκσον, που τελείωσε το ματς με 28.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 42-42, 66-64, 87-81

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς