19.9 C
Athens

Γιατρός Εθνικής: Μικρό το κάταγμα του Μήτογλου, τού εξήγησα το ρίσκο που μπορεί να πάρει αν δεν πονάει

Για τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος τέθηκε εκτός Μουντομπάσκετ παραμονή της πρεμιέρας της Εθνικής στις Φιλιππίνες μίλησε ο γιατρός της ομάδας, Ζακ Μελάγιες.

Ο γιατρός της εθνικής ανέπτυξε το χρονικό του τραυματισμού και υπογράμμισε πως ο έμπειρος φόργουορντ του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να ρισκάρει για να παίξει εφόσον δεν πονούσε, ωστόσο προτιμότερο για τον ίδιο ήταν να μην εκθέσει τον εαυτό του σε περαιτέρω κίνδυνο.

«Σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση πριν δύο μέρες χτύπησε στο χέρι του και πόνεσε. Ζορίστηκε λίγο, έβγαλε την προπόνηση, δεν είχε ιδιαίτερο πόνο, του έγινε περίδεση και ολοκλήρωσε την προπόνηση. Με ενδελεχή έλεγχο και όλες τις εξετάσεις που κάναμε δεν είχε ιδιαίτερο πόνο. Συναποφασίσαμε να κάνουμε έναν απεικονιστικό έλεγχο, κάναμε ακτινογραφίες και μαγνητική και διαπιστώθηκε ένα μικρό κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Παρά τα αποτελέσματα, στην κλινική εξέταση ο παίκτης δεν πονούσε ιδιαίτερα και έκανε όλες τις ασκήσεις κανονικά. Με τους φυσιοθεραπευτές αποφασίσαμε να του κάνουμε μια επίδεση ακινητοποίησης, όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. Του εξήγησα το ρίσκο που μπορεί να πάρει για να παίξει εφόσον δεν πονάει, το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να μην εκθέσει τον εαυτό του σε αυτό το ρίσκο και κάνει κάποια υποτροπή», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς