24 C
Athens

Χαρτς – ΠΑΟΚ 1-2: Ανατροπή πρόκρισης με εξαιρετικό Ζίβκοβιτς

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο ήρωας του Δικεφάλου για ακόμη μια φορά και υπέγραψε την τεράστια ανατροπή που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Conference League

O ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-2 της Χαρτς στο Εδιμβούργο και ετοιμάζεται την επόμενη Πέμπτη να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

O Aντρίγια Ζίβκοβιτς βρίσκεται ίσως στην καλύτερη του κατάσταση στην καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για ακόμη ένα ματς, αφού ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και με φοβερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια και για τις δύο ομάδες και μάλιστα με τον ίδιον τρόπο. Στο 5′ ο Βάργκας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Σβαμπ. Ο Τρεϊμάνις έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR καταλόγησε πέναλτι και ο Σάνκλαντ ευστόχησε στο 9′ για το 1-0 και το 5ο του γκολ φέτος σε 6 παιχνίδια.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν κράτησαν καθόλου το προβάδισμα, αφού ο φορμαρισμένος Ζίβκοβιτς στην επόμενη φάση ακριβώς κέρδισε πέναλτι και ο Σβαμπ ισοφάρισε και εξιλεώθηκε για το πέναλτι που είχε κάνει λίγο νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε αρκετά ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να έχουν πότε η μία και πότε η άλλη τα δικά τους καλύτερα διαστήματα.

Σε αυτά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ αντίθετα οι Σκωτσέζοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1, με τον Κοτάρσκι να κάνει τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Σάνκλαντ στο 34′ και τον Ράφα Σοάρες στη συνέχεια της φάσης να βάζει σωτήρια κόντρα στο πλασέ του Μπόις.

Η Χαρτς στο πρώτο μέρος πήγαινε σε πιο άμεσες επιθέσεις, με τους Ασπρόμαυρους να έχουν απαντήσεις πέρα από τη φάση του γκολ και αυτή του 34ου λεπτού. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους για πάνω από 2-3 λεπτά, με τη Χαρτς να πιέζει σωστά και να είναι σκληρή όπου χρειάζεται. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε ελάχιστες φορές χώρους και όποτε αυτό έγινε ήταν μακριά από την περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία τελική και συνεχίστηκε με τον Δικέφαλο να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και έτσι ελαχιστοποίησε τα προβλήματα που μπορούσαν να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα είχε μεγάλη στιγμή με τον Τάισον στο 55′, ο οποίος είδε τον Κλαρκ να εξουδετερώνει με τα πόδια το σουτ του μέσα από την περιοχή.

Βέβαια για να μείνει το σκορ στο 1-1 χρειάστηκε και η συμβολή του VAR στο 70′, όταν ο Σάνκλαντ μετά από λάθος του Εκόνγκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Όμως το δεύτερο του τέρμα στο παιχνίδι δεν μέτρησε ποτέ και το 1-1 παρέμεινε στο παιχνίδι.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή της βραδιάς για τον ΠΑΟΚ. Ο φορμαρισμένος Ζίβκοβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ και με φοβερό σουτ έκανε το 1-2 για τον Δικέφαλο του Βορρά. Μάλιστα λίγο αργότερα ο ίδιος έφτασε πολύ κοντά και στο 1-3.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν από εκεί και πέρα, αλλά η ανωτερότητα των Ασπρόμαυρων ήταν πια φανερή. Έτσι η Χαρτς δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κοτάρσκι παρά και τα 8 λεπτά καθυστερήσεων και ο ΠΑΟΚ έφυγε με το σπουδαίο διπλό από το Εδιμβούργο, που τον φέρνει μια ανάσα από την είσοδο στους ομίλους του Conference League.

ΧΑΡΤΣ (ΜακΑβόι): Κλαρκ, Άτκινσον (90′ Οφιά), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Βάργκας (90′ Όντα), Ντέβλιν, ΜακΚέι (64′ Λόουρι), Κότσρεϊν (87′ Σίμπικ), Σάνκλαντ, Μπόις (86′ Ταγκάουα)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Τάισον (79′ Nάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70′ Μουργκ), Μπράντον (88′ Τζίμας)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς