20.6 C
Athens

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο μυθικός Τεντόγλου!

Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του ελληνικού στίβου πήρε το τελευταίο χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη μυθική συλλογή του με 8,52 στην τελευταία του προσπάθεια

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν χρόνο μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Όρεγκον!

Τα έβαλε όλα στη συλλογή του και έδειξε την κλάση του: με την πίεση να είναι πάνω του στο 6ο άλμα (έχοντας εξασφαλισμένο τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο) και ενώ χρειαζόταν προσπάθεια έστω στα 8,41μ. για να ξεπεράσει τον Πίνοκ, ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής απογειώθηκε στα 8,52μ. στην καλύτερη φετινή του επίδοση (2023)! Μια επίδοση που πέτυχε όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο πριν από έναν χρόνο!

 

Και χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης μέσα σε δύο χρόνια! Κι άντε πιάστε τον αυτόν τον τεράστιο αθλητή που άφησε στη δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ (8,50μ. στη δεύτερη προσπάθεια) και στην τρίτη τον επίσης Τζαμαϊκανό Γκέιλ (8,27μ.)!

Δεν είναι τεράστιος αθλητής μόνο γιατί έχει αυτές τις διακρίσεις αλλά και γιατί τις πέτυχε ακόμα και υπό καθεστώς μιας μικρής πίεσης.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης όχι μόνο ήταν έγκυρος με την πρώτη προσπάθεια αλλά έπιασε τα 8,50μ. με το… καλησπέρα πραγματοποιώντας (σε πρώτη φάση ως και το έκτο άλμα) την καλύτερη φετινή του επίδοση καθώς μέσα στο 2023 έφτασε ως τα 8,41μ. και έδειξε εξ αρχής να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

 

Ακολούθησε μια άκυρη προσπάθεια στο δεύτερο άλμα, την ώρα που ο Πίνοκ έπιασε κι εκείνος τα 8,50μ. (αφού είχε προηγηθεί έγκυρο στα 8,40μ.) με τον Τεντόγλου να ψάχνει τα 8,41μ. για να ανέβει πρώτος στην κατάταξη.

 

Η τρίτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή έφερε ένα μεγάλο «αχ» αφού για μόλις ένα εκατοστό (!) – στα 8,39μ. το άλμα – δεν μπόρεσε να ανέβει στην πρώτη θέση. Ακολούθησε ένα τέταρτο άκυρο άλμα, με δύο προσπάθειες ακόμα να απομένουν.

 

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι προσγειώθηκε στα 8,30μ. και στο έκτο του άλμα έκανε αδιανόητη προσπάθεια στα 8,52μ. για να κλειδώσει το χρυσό μετάλλιο!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς