16.7 C
Athens

Παγκόσμιο στίβου: Χάλκινο μετάλλιο για την αλύγιστη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην!

Η Αντιγόνη της Ελλάδας έκανε ξανά το θαύμα της κατακτώντας την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, ξέσπασε σε κλάματα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τον τερματισμό

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μόλις έναν χρόνο μετά τον διπλό κι ιστορικό της θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, διακρίθηκε και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην!

Εκτός αγώνα έμειναν στα μέσα της διαδρομής τόσο η Όλγα Φιάσκα που έπεσε και τραυματίστηκε όσο και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που εγκατέλειψε.

Η συγκινημένη Ντρισμπιώτη έβαλε τα κλάματα λίγο μετά τη γραμμή τερματισμού, δείχνοντας την κατάθεση ψυχής που για άλλη μια φορά έδωσε για μια παγκόσμια ελληνική διάκριση.

 

Ακόμη μια σπουδαία επιτυχία για μια μαχήτρια που στα 39 της βάζει τα γυαλιά στους νέους αθλητές και μας κάνει υπερήφανους!

Ήταν μια διαδρομή 35 χιλιομέτρων στρωμένη με… χάλκινο για την αποφασισμένη Ντρισμπιώτη, που έδειξε από την αρχή σταθερότητα στην απόδοση της και εξαιρετικές αντοχές.

Η Αντιγόνη της Ελλάδας ολοκλήρωσε τον σπουδαίο αγώνα της σε χρόνο 2:43:22.

Το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες πήγε στην Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ, η οποία τερμάτισε σε 2:38:40, ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Γκαρσία Λεόν από το Περού σε 2:40:52, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κλείνει την τριάδα.

Στους άντρες ο επίσης, Ισπανός Αλβάρι Μαρτίν πήρε το χρυσό σε 2:24:30, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν ο Πιντάδο σε 2:24:34 κι ο Καγάντο σε 2:25:12.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς