24 C
Athens

Ένας Νορβηγός καθάρισε για τη Γαλατά στο Μόλντε, έμειναν στο μηδέν στη Χάιφα Μακάμπι και Γιουνγκ Μπόις (hls)

Η Γαλατάσαραϊ τα χρειάστηκε στη Νορβηγία απέναντι στη Μόλντε αλλά στο τέλος εξασφάλισε τη νίκη (2-3) που ήθελε για να πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Οι πρωταθλητές Νορβηγίας προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά του Έλινγκσεν, αλλά μέσα σε 4′ η ποιότητα των Τούρκων έφερε την ανατροπή από Σέρτζιο Ολιβέιρα και Ικάρντι. Το γκολ του Ακγκούν ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, με τη Μόλντε δίκαια να ισοφαρίζει στο 56′ με τον Χάουγκεν.

Οι γηπεδούχοι άξιζαν και τρίτο γκολ, η Γαλατά άντεξε και στις καθυστερήσεις ο Μίντζο (Νορβηγός πρώην παίκτης της Ρόζενμποργκ) χάρισε τη νίκη στους Τούρκους που πάνε με προβάδισμα στον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης.

Στο άλλο παιχνίδι στο μονοπάτι των πρωταθλητών, η Μακάμπι Χάιφα έμεινε στο 0-0 με τη Γιουνγκ Μπόις στο Ισραήλ σε μια αναμέτρηση χωρίς καλό ρυθμό. Οι Ελβετοί έκλεισαν το ματς χωρίς σουτ στην εστία και έδειξαν τρομακτικά ακίνδυνοι, την ώρα που οι Ισραηλινοί δεν έβρισκαν χώρους με αποτέλεσμα να περιμένουν τον επαναληπτικό στη Βέρνη (σε συνθετικό χλοοτάπητα) με αγωνία.

PLAY OFFS CHAMPIONS LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τρίτη 22/8

Άντβερπ – ΑΕΚ 1-0 (16′ Γιάνσεν)

 

Ράκοφ – Κοπεγχάγη 0-1 (9′ Ρακοβίτσαν)

 

Ρέιντζερς – Αϊντχόφεν 2-2 (45′ Σιμά, 76′ Ματοντό / 61′ Σανγκαρέ, 80′ Ντε Γιονγκ)

 

Τετάρτη 23/8

Μακάμπι Χάιφα – Γιουνγκ Μπόις 0-0

 

Μόλντε – Γαλατάσαραϊ 2-3 (8′ Έλινγκσεν, 56′ Χάουγκεν / 25′ Ολιβέιρα, 29′ Ικάρντι, 90+3′ Μίντζο)

 

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-0 (51′ Ρουίθ, 74′ Τζαλό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς