22.9 C
Athens

Ο Τεντόγλου μας… κοψοχόλιασε, αλλά έκλεισε θέση στον τελικό του μήκους

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης ήταν άκυρος στο πρώτο μεγάλο άλμα του και θα έμενε εκτός τελικού αν δεν έκανε 8.25 στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια

Μας έχει… καλομάθει να ξεμπερδεύει από νωρίς στους προκριματικούς ο Μίλτος Τεντόγλου, που αυτή τη φορά χρειάστηκε να κάνει και τα τρία άλματα στον προκριματικό του μήκους στη Βουδαπέστη, προκειμένου να κλείσει τη θέση του μεταξύ των αθλητών που θα διεκδικήσουν μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η προσπάθεια που του έδωσε το εισιτήριο για το αυριανό τελικό και του επέτρεψε να ξεφυσήξει με ανακούφιση μετρήθηκε στα 8.25μ. με το όριο πρόκρισης να έχει οριστεί στα 8.10μ. Πριν το τελευταίο του άλμα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης βρισκόταν στην 14η θέση, άρα εκτός τελικού, καθώς το πρώτο του άλμα ήταν άκυρο και το δεύτερο στα 7.95.

Την καλύτερη επίδοση του α΄ προκριματικού γκρουπ έκανε ο Γουέιν Πίκοκ, με απίθανο άλμα στα 8.54μ, στην πρώτη του μάλιστα προσπάθεια! Με αυτό του το άλμα, που βελτίωσε κατά πολύ το προσωπικό του ρεκόρ στα 8.37μ, ο Τζαμαϊκανός αποτελεί πλέον τον βασικό ανταγωνιστή του Τεντόγλου, καθώς έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς