22.9 C
Athens

Μάχη με τις φλόγες στη Φυλή – Προσπάθειες να μην μπει η φωτιά την κορυφογραμμή της Πάρνηθας

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε την Τρίτη στη περιοχή της Φυλής προκειμένου η πυρκαγιά να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, παρατηρούνται πολλές αναζωπυρώσεις σε μικρές εστίες, με πυροσβέστες και εθελοντές να επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στον Δρυμό Πάρνηθας η οποία είναι στα 5 χλμ από το καζίνο.

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία στο Μενίδι με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφερθεί στο δημαρχείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς