21.7 C
Athens

Προκριματικά Champions League: Η Κοπεγχάγη κέρδισε στην Πολωνία την «ελληνική» Ράκοφ, χορταστική ισοπαλία στο «Άιμπροξ» (hls)

Σπουδαία νίκη στην Πολωνία απέναντι στη Ράκοφ πανηγύρισε η Κοπεγχάγη, επικρατώντας με 0-1 και πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League.

Οι Δανοί προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με ένα απίστευτο αυτογκόλ μετά από γύρισμα από τα αριστερά, με την μπάλα να κοντράρει και να βρίσκει στον Ρακοβίτσαν πριν καταλήξει με δραματικό τρόπο στα δίχτυα.

 

Οι Πολωνοί του Σβάρνα (εκτός αποστολής) και του Τσιφτσή (αναπληρωματικός) ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και μάλιστα ισοφάρισαν με κεφαλιά του (βασικού) Παπανικολάου ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για οριακό οφσάιντ του διεθνούς Έλληνα μέσου ενώ οι περισσότερες ευκαιρίες δεν κατέληξαν στην αντίπαλη εστία.

Αναμενόμενα η Ρέιντζερς και η Αϊντχόφεν προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο Ibrox της Γλασκώβης και οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (2-2) ενόψει του επαναληπτικού στην Ολλανδία. Ο Σιμά με φανταστικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος ενώ οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 61′ με τον Σανγκαρέ.

Ο Ματοντό στο 76′ με ένα τρομερό πλασέ σε υποδειγματική αντεπίθεση πέτυχε το 2-1 στο 76′ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είπαν την τελευταία λέξη κι έσωσαν τον βαθμό με την κεφαλιά του Ντε Γιονγκ στο 80′.

PLAY OFFS CHAMPIONS LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τρίτη 22/8

Άντβερπ – ΑΕΚ 1-0 (16′ Γιάνσεν)

 

Ράκοφ – Κοπεγχάγη 0-1 (9′ Ρακοβίτσαν)

 

Ρέιντζερς – Αϊντχόφεν 2-2 (45′ Σιμά, 76′ Ματοντό / 61′ Σανγκαρέ, 80′ Ντε Γιονγκ)

 

Τετάρτη 23/8

Μακάμπι Χάιφα – Γιουνγκ Μπόις (22:00)

Μόλντε – Γαλατάσαραϊ

Μπράγκα – Παναθηναϊκός

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς