20.1 C
Athens

Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Άντεξαν με δέκα οι Βέλγοι, όλα ανοιχτά στη ρεβάνς (vid)

Η ΑΕΚ δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Γιάνσεν παρότι έπαιξε σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, αλλά τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Νέας Φιλαδέλφειας - Αποχώρησε τραυματίας ο Λιβάι Γκαρσία

Μεσολάβησαν λιγότερο από τρία 24ωρα μετά τη δραματική πρόκριση απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ΑΕΚ είχε δύσκολη αποστολή στην Αμβέρσα και στην πράξη αυτό φάνηκε το βράδυ της Τρίτης απέναντι στη σκληροτράχηλη Αντβέρπ.

Οι νταμπλούχοι Βελγίου πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 σε μια αναμέτρηση που κλήθηκαν να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο από το 52′ λόγω της αποβολής του Μπατάιγ αλλά τα πάντα είναι ανοιχτά στον επαναληπτικό της Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη (30/8) όπου θα κριθεί ποια ομάδα θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

 

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν αρκετές τελικές, πολλά κερδισμένα κόρνερ αλλά και την κατοχή της μπάλας ωστόσο έπεσαν σε μια ομάδα διαβασμένη που έπαιξε ψυχωμένα με παίκτη παραπάνω και η ρεβάνς προμηνύεται ενδιαφέρουσα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς. Ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά απείλησε στο 21′ και στο 29′ αλλά ενδιάμεσα οι Βέλγοι προηγήθηκαν έπειτα από μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Μαρκ Φαν Μπόμελ.

Μόλις στο 16ο λεπτό ο Κεϊτά άφησε για τον Φερμίρεν κι εκείνος τροφοδότησε κάθετα τον Γιάνσεν που με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους.

 

Δεν ήταν μόνο το γκολ αλλά και ο τραυματισμός του βασικού επιθετικού της ΑΕΚ και του πιο κομβικού της στα προκριματικά. Ο επιθετικός της Ένωσης έπειτα από ένα σουτ που επιχείρησε – υπό πίεση – στο 32ο λεπτό.

Ο Γκαρσία έδειξε πως έχει ενόχληση στον τετρακέφαλο και λίγα δευτερόλεπτα μετά το σουτ έπεσε στο χορτάρι κι αμέσως έγινε αλλαγή, με τον Εζέκιελ Πόνσε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην επιστροφή του.

 

Η Αντβέρπ άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ, κλείστηκε στα καρέ της και κοίταξε να επιτεθεί στους ανοιχτούς χώρους. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Τσούμπερ αλλά έμοιαζαν αρκετά στατικοί. Ο δρόμος για να κάνουν κάτι καλύτερο (εκ του αποτελέσματος αυτό δεν ήρθε ποτέ) άνοιξε στο δεύτερο μέρος όταν Γέλε Μπατάιγ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 52ο λεπτό.

Ο Βέλγος μπακ διεκδίκησε την μπάλα με προβολή μετά το λάθος του Κεϊτά, ο Γκατσίνοβιτς μπήκε μπροστά και πάνω στο τάκλιν με τις τάπες, ο Μπατάιγ βρήκε τον Σέρβο χαμηλά. Ο Λετεσιέ του έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα και τον έστειλε στα αποδυτήρια.

 

Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ αποφάσισε άμεσα να αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του, πέρασε στο παιχνίδι τρίτο κεντρικό αμυντικό και οχύρωσε τον άξονα της ομάδας του, ενώ ταυτόχρονα έβγαλε ό,τι βαρύ κορμί είχε μπροστά και πέρασε πιο κινητικούς επιθετικούς (Βινς, Μούτζα).

Ο Μπαλικουισά στο 63′ απείλησε στην αντεπίθεση τον Αθανασιάδη που μάζεψε την μπάλα, ενώ αναμφίβολα η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους καταγράφηκε στο 84′ με τον Κουλιμπαλί να κουβαλά κάθετα και να φεύγει απέναντι από τον Έλληνα τερματοφύλακα που δεν βγήκε άμεσα αλλά για καλή του τύχη το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Στο 88′ ο Πόνσε με γυριστή κεφαλιά παραλίγο να ισοφαρίσει αλλά ο πολύ σταθερός Μπουτέζ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ στην προτελευταία φάση της ΑΕΚ στο ματς. Ο Μουκουντί στις καθυστερήσεις έβαλε την προβολή στη σέντρα του Άμραμπατ αλλά αστόχησε για μια Ένωση η οποία δεν είχε καθόλου ιδέες στο παιχνίδι της με την έξοδο του Λιβάι Γκαρσία και θα προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση και να πάρει στη Νέα Φιλαδέλφεια την πρόκριση.

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΑΕΚ 1-0

Σκόρερ: 16′ Γιάνσεν

Γήπεδο: Μποζουίλ

Διαιτητής: Λετεσιέ (ΓΑΛ)

Κόκκινη: 52′ Μπατάιγ

Κίτρινες: Ντε Λατ, Μπουτέζ / Σιμάνσκι, Πινέδα

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ, Μπατάιλ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Εκέλενκαμπ (56′ Φαν Ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμέρεν, Οντρεΐκα (56′ Βινς), Μπαλικουισά, Γιάνσεν (71′ Μούτζα)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69′ Ελίασον), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (36′ λ. τρ. Πόνσε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς