23.2 C
Athens

Πρωθυπουργός Κροατίας: Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη

Με αφορμή τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Κροατίας δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη

Οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του άτυπου δείπνου που παραθέτει τη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως στο αποψινό άτυπο δείπνο ανταποκρίθηκαν επίσης και θα μετάσχουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Κροατίας δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς