20.3 C
Athens

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Έπαιξε με τη φωτιά αλλά καθάρισε με γκολάρα Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ κόντρα στους 10 παίκτες του Πανσερραϊκού, γλίτωσε το 0-1 από το χαμένο πέναλτι του Άλεξιτς και εντέλει λυτρώθηκε από ένα υπέροχο γκολ του Μπιέλ - Από κερδισμένο πέναλτι του Φορτούνη ο Ελ Αραμπί έγραψε το τελικό 2-0

Κάθε αρχή και δύσκολη στο πρωτάθλημα και δη για μια νέα ομάδα που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της και σταδιακά να προσθέσει τα καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα (μαζί με αυτά που θα ακολουθήσουν ως το τέλος του καλοκαιριού).

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του, δυσκολεύτηκε απέναντι στον σφιχτό Πανσερραϊκό αλλά πήρε τη νίκη με 2-0 και έβαλε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο σακούλι κρατώντας το θετικό αποτέλεσμα στην παρθενική εμφάνιση του Σκάρπα.

Ο Βραζιλιάνος δημιουργικός χαφ παρότι μετρά μόλις λίγες μέρες στην Ελλάδα όχι μόνο βρέθηκε στον πάγκο αλλά στο 46ο λεπτό πέρασε στο ματς και έδειξε πολλή διάθεση να συμμετέχει στο παιχνίδι ενώ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις δοκίμασε το πόδι του υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Η αναμέτρηση είχε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο άδειο (λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη σεζόν) Καραϊσκάκη καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Χάγεκ γκρέμισε τον Μπιέλ που έφευγε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο να δείχνει αρχικά κίτρινη και να χρειάζεται ειδοποίηση από τον VAR (!) για να δει πως πρόκειται για μια καθαρή κόκκινη αφού ο Ισπανός θα βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το δοκάρι του Ζοάο Καρβάλιο στο 9ο λεπτό μετά από γύρισμα από τα δεξιά του Μπιέλ έδειξε πως η συνέχεια θα είναι καταιγιστική. Ωστόσο, παρά το συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν στο χαμηλό μπλοκ των δέκα παικτών της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Μασούρας έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για τους Ερυθρόλευκους ενώ όταν πια ο άξονας των Σερραίων έκλεισε για τα καλά, το παιχνίδι πήγε στα άκρα κι εκεί από τον Ολυμπιακό έλειπε ο ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά να πάει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσει ανισορροπίες.

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους ωστόσο η ομάδα των Σερρών είχε τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του αγώνα στο 56′.

Ο Γκοτζαμανίδης με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο… απλωμένο χέρι του Μαντί Καμαρά. Ο Παπαδόπουλος με χρήση VAR υπέδειξε το πέναλτι αλλά ο Άλεξιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 63′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με ένα απίθανο σουτ του Μπιέλ κι εκεί άρχισε να φεύγει το άγχος.

Οι Ερυθρόλευκοι έψαξαν το δεύτερο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις και το βρήκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87′ σε παράβαση που έγινε στον Φορτούνη. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πάει με ηρεμία στο πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι κι ασφαλώς θα περιμένει σιγά-σιγά να βρει τη χημεία της για να δει πού μπορεί να φτάσει φέτος. Για την ώρα μετρά ξεκάθαρα να παίρνει τα αποτελέσματα και να πετυχαίνει τους στόχους της (όπως την πρόκριση επί της Γκενκ) για να μπορεί να λειτουργεί με ηρεμία στη συνέχεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-0

Σκόρερ: 63′ Μπιέλ, 87′ πεν. Ελ Αραμπί

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κόκκινη: 4′ Χάγεκ

Κίτρινες: Καρβάλιο, Ρέτσος, Σκάρπα / –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ραμόν (46′ Κίνι), Ρέτσος, Μαντί Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Καρβάλιο (46′ Σκάρπα), Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Μασούρας (46′ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Ελ Αραμπί

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας (75′ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Στάικος (75′ Ουεντραόγκο), Μούργος (38′ Τομάς), Χατζηστραβός (59′ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (59′ Γούλερι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς